Diverses fuites provocaven un consum d'aigua «excessiu» a Llorenç del Penedès

Amb les reparacions, el consum d'aigua s'ha reduït més de la meitat
Alguns dels treballs de reparació de la xarxa d'aigua que s'han fet a Llorenç del Penedès. | Ajuntament de Llorenç del Penedès
 

Les fuites a la xarxa d'aigües de Llorenç del Penedès provocaven que el consum d'aigua al municipi baixpenedesenc fos més del doble del que havia de ser. Des de l'Ajuntament han informat que un estudi dels cabals d'aigua de boca, fet a principis d'aquest any 2019 per tècnics del consistori i l'empresa Aqualia, va revelar que hi havia «una sèrie de fuites importants per on es perdien molts litres d'aigua».

Les dades sobre el consum que es van extreure de l'estudi marcaven que aquest era «excessiu pel volum de població que hi ha al poble». Per aquest motiu, durant els mesos de juliol, agost i setembre es va fer una intervenció per trobar els punts exactes de les fuites, amb l'objectiu de reparar-les i minimitzar aquestes pèrdues. Després d'aquesta intervenció, el consistori ha comprovat que hi ha hagut una «disminució important del consum diari d'aigua de tot el nucli, passant dels 55 m3/h de mitjana, als 26 m3/h».

Menys hores de treball diàries de les bombes d'extracció d'aigua

Així, la reducció del consum ha estat de gairebé 30 m3, passant-se a consumir la meitat que abans de l'actuació. Un altre aspecte que ha millorat amb les reparacions és el de les hores de treball de les bombes d'extracció d'aigua dels pous municipals, que han passat de les 22 hores de treball diàries a les sis actuals. Això suposa una reducció dels costos de consum elèctric i de manteniment, així com una extracció molt menor d'aigua de l'aqüífer. 

Des de l'Ajuntament de Llorenç del Penedès han apuntat que aquesta intervenció puntual, junt amb altres inversions que hi ha previstes, entre elles la sectorització de la xarxa municipal, es presentaran al Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) d'aquest any. Totes elles estan encaminades a millorar la xarxa i optimitzar al màxim el consum d'aigua municipal, tant al nucli de Llorenç com al polígon.

"Desenes de persones s'autoinculpen als Jutjats del Vendrell pels fets de l'octubre del 2017" "Generalitat i Ajuntament de Cunit es reuneix per trobar solucions a la saturació de les escoles"