L'edifici on es vol fer el nou centre de dia de la Fundació Santa Anna.

La Fundació Santa Anna del Vendrell rehabilitarà un antic edifici per traslladar-hi el centre de dia

Amb el coronavirus s'han hagut de tancar les instal·lacions que estaven dins de la mateixa residència

La Fundació Llar Santa Anna del Vendrell rehabilitarà un antic edifici del centre de la ciutat per reconvertir-lo en un centre de dia. Així ho ha confirmat a aquest mitjà el president de la fundació, Miguel Àngel Menor, que ha descartat fer cap previsió, per ara, sobre quan podria estar en funcionament aquest nou equipament.

El detonant per impulsar aquest projecte ha estat la pandèmia del coronavirus, que ha obligat a tancar el servei de centre de dia que la fundació oferia dins de la residència Santa Anna, situada al carrer del Doctor Olivé. Les restrictives limitacions imposades a les residències per evitar brots de coronavirus han fet inviable que al mateix edifici convisquin el centre de dia i la residència.

Un espai separat de la residència

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

«Arran de la pandèmia vam haver de tancar el centre de dia, en el qual teníem entre deu i quinze persones», explica el president de la fundació, que admet que és una cosa que «econòmicament ens ha fet mal», però que també ha suposat una afectació pels usuaris d’aquest servei. Així va ser com es va plantejar la necessitat d’obrir un espai separat de la residència, «però que estigués a prop, per aprofitar l’estructura i les sinergies».

La solució gairebé els va caure del cel. Just al davant de la Llar Santa Anna s’hi troba una antiga casa del segle XIX que estava en venda i que, gràcies a una donació econòmica que van rebre, van poder adquirir. El que cal ara és posar-la al dia, perquè es tracta d’un edifici en el qual «no s’hi ha fet cap actuació des del segle XIX, tret de quan s’hi va fer arribar l’electricitat», apunta Menor.

La rehabilitació de l'edifici

La Fundació Santa Anna ja té el projecte de rehabilitació de la casa, però aquest ha de casar amb les peticions que es facin des de l’Ajuntament per mantenir certes característiques de l’habitatge, com els pous que hi ha o la cuina, que encara és l’original. La situació econòmica actual també demana fer les coses amb precaució. «El finançament ha d’estar ben agafat, ja que no tenim grans recursos i aquests se’ns han vist minvats pel tancament del centre de dia o la necessitat de contractar més personal per la pandèmia», afirma el president.

La Llar Santa Anna del Vendrell.
La Llar Santa Anna està situada al carrer del Doctor Olivé. | BP Diari

Pel que fa al nou equipament, Menor avança que serà més gran que el que hi havia dins de la residència, amb la qual cosa podria arribar a oferir 25 o 30 places. «També hi hauria una sala de rehabilitació i una sala d’actes, buscant el màxim de comoditat pels usuaris, però sempre amb la nostra política de contenció de preus», afegeix.

Miguel Àngel Menor recorda que la Llar Santa Anna va ser dels primers equipaments a aturar les diferents activitats quan va arribar el coronavirus. «El febrer del 2020 ja vam decidir tancar el centre de dia i aturar altres activitats, com la de les puntaires i, gràcies a això, no hem tingut cap cas de coronavirus en tota la pandèmia, ni entre els residents, ni entre els treballadors», remarca. Uns residents i treballadors que ja estan completament vacunats des del passat febrer.