GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

ÚLTIMA HORA

Cues a l'N-340 a Torredembarra per l'accident d'un cotxe i un camió que ha caigut per un terraplè

La Generalitat inclou finalment la resta del Penedès en la proposta de passar a la fase 1

El territori podria avançar a la següent fase el pròxim dilluns

La Generalitat de Catalunya ha inclòs finalment les àrees sanitàries del Garraf i l'Alt Penedès —on hi ha el municipi de Cunit— i del Baix Montseny en la proposta perquè avancin a la fase 1 el pròxim dilluns 18 de maig. Així ho ha avançat RAC1 i ho han confirmat fonts de la conselleria de Salut al diari Ara. L'anunci el farà la consellera de Salut, Alba Vergés, en les pròximes hores.

 

D'aquesta manera, aquestes àrees se sumen a les regions de Lleida, Girona i la Catalunya Central per canviar de fase la setmana vinent. Si el Ministeri de Sanitat dona el vistiplau a la proposta del Govern català, tot el territori del Penedès es trobaria ja a la fase 1 el pròxim dilluns. Vergés ja va avançar ahir a la nit que s'estava estudiant una fragmentació de l'àmbit metropolità perquè aquells territoris amb un millor comportament avancessin de fase.  

 

Cunit, a l'espera del Ministeri

D'aquesta manera, el municipi de Cunit, que ara mateix és l'únic del Baix Penedès que encara es troba a la fase zero, està a l'espera que el Ministeri de Salut avali la proposta de la Generalitat. Des de l'Ajuntament ja havien reclamat que es fes un tracte diferenciat per aquest territori, que té una taxa de contagis molt inferior que la zona de Barcelona. Per això, el delegat del Govern al Penedès, Pere Regull, havia traslladat a la Generalitat la petició dels alcaldes del territori. 

 

Durant aquesta primera setmana que el Baix Penedès ha estat ja a la fase 1, s'ha produït la curiosa situació que el carrer que separa els municipis de Calafell i Cunit també marcava dues fases diferents, tot i la continuïtat de la trama urbana. Així, al costat de Segur de Calafell les terrasses de bar ja podien tornar a l'activitat i els comerços podien atendre sense cita prèvia, cosa que no passava a la zona de Cunit.