L'Hospital del Vendrell es manté sense positius de coronavirus

La comarca ha tingut un degoteig de casos les últimes setmanes
L'Hospital del Vendrell es menté sense ingressos per coronavirus. | Ajuntament del Vendrell
 

L'Hospital del Vendrell segueix sense nous ingressos per coronavirus. Així s'ha explicat des de l'Ajuntament del Vendrell aquest dijous 16 de juliol, després d'una reunió mantinguda entre la regidora de Salut, Montse Martín, i el director del centre hospitalari, Josep Mercadé. L'hospital va donar l'alta a l'últim pacient afectat per la Covid-19 el passat 4 de juny i, des d'aleshores, no s'han detectat nous casos en aquest centre hospitalari.

Degoteig de casos a la comarca

L'Hospital del Vendrell va acumular fins a 160 ingressats per coronavirus durant la primera onada de la pandèmia, entre els mesos de març i maig, sumant una vintena de defuncions. Des del mes de juny, tot i l'obertura de la mobilitat, la comarca del Baix Penedès manté una situació de control, amb un degoteig de casos que, per ara, segueixen a un nivell baix.

Si el 18 de juny a la comarca hi havia un total de 468 positius diagnosticats, aquest 17 de juliol la xifra arriba als 479 positius, és a dir, un augment d'onze casos en el primer mes de nova normalitat. Són xifres força bones si es comparen amb les d'altres zones de Catalunya, tot i que cal extremar les precaucions per la situació general. Cunit és el municipi que ha tingut més contagis aquest últim mes, al voltant d'una mitja dotzena, mentre que el Vendrell o Calafell també n'han sumat algun.

La taxa de positius creix menys

Que la incidència de la pandèmia està sent menor les últimes setmanes al Baix Penedès es pot comprovar amb les xifres que s'obtenen amb la taxa de positius per cada 10.000 habitants. El passat mes d'abril, el Baix Penedès era la comarca amb una taxa més elevada de tot el Camp de Tarragona. Ara, en canvi, és la segona, amb 49 positius per cada 10.000 habitants, per darrere del Tarragonès (50,13) i seguida de ben a prop per la Conca de Barberà (48,6).    

"CAÇAT: La policia multa una persona per abocar deixalles al Vendrell" "Al·legacions per aturar una pedrera en expansió entre l'Arboç i Calafell"