Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'Hospital del Vendrell, el quart millor de tot l'Estat d'àmbit comarcal

Ha sigut premiat en el TOP 20 dels millors centres d'arreu de l'Estat espanyol
Façana de l'Hospital del Vendrell. | TarragonaDigital.com

 

Bones notícies per a la salut dels vendrellencs i vendrellenques. L'Hospital Comarcal del Vendrell ha sigut premiat com a quart millor centre de l'Estat espanyol en la categoria de Gestió Hospitalària Global de mida comarcal. Es tracta dels premis TOP 20, organitzats cada any per la companyia de serveis d'informació sanitària IASIST.

 

De fet, és la segona vegada que l'Hospital del Vendrell, gestionat per la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, se situa entre els guanyadors. Aquest rànquing avalua la qualitat assistencial dels diferents centres hospitalaris, tant públics com privats, d'arreu de l'Estat. Així, l'any 2010 l'hospital vendrellenc ja va aconseguir el reconeixement TOP 20 en la categoria de l'Àrea de la Dona. 

 

Els premis TOP 20 avaluen set àrees dels hospitals espanyols

Els tècnics dels premis TOP 20 es dediquen, al llarg de l'any, a analitzar els processos específics de les àrees clíniques més rellevants de cada centre hospitalari. Així, valoren un total de 35 processos freqüents englobats en les set àrees de Cor, Respiratori, Sistema Nerviós, Digestiu, Múscul esquelètic, Ronyó i vies urinàries, i Dona. L'organització dels TOP 20 afirma que la comparació entre centres hospitalaris no es fa a partir d'una valoració conjunta dels hospitals, sinó que es fa establint nivells segons la seva mida i el seu grau d'especialització. 

 

En la categoria de Gestió Hospitalària Global els hospitals públics es classifiquen en quatre grups, i els hospitals privats, en tres. En la resta d'àrees, també s'estableixen diferents nivells de classificació segons la cartera de serveis i la complexitat de cada centre. Així, l'Hospital del Vendrell ha sigut guardonat com a quart millor hospital de l'Estat d'àmbit comarcal. 

 

Fins a 140 hospitals de 15 comunitats autònomes diferents han participat en l'edició del 2018 d'aquest concurs. D'aquests, 68 havien estat nominats a alguna categoria, i en el cas de les comarques de Tarragona, només l'Hospital del Vendrell i l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona optaven a obtenir algun premi. El Joan XXIII estava nominat a l'Àrea de Ronyó i vies urinàries.

 

La Xarxa Santa Tecla ja té 12 guardons TOP 20

D'aquesta manera, a nivell de la Xarxa Santa Tecla, el premi d'aquest 2018 de l'Hospital del Vendrell s'afegeix al que ja va aconseguir el mateix centre per l'Àrea de la Dona l'any 2010, i als altres 10 guardons TOP 20 que té l'Hospital Santa Tecla entre el 2002 i el 2012. Aquest hospital tarragoní va guanyar en les categories de Gestió Hospitalària els anys 2002, 2005. 2008, 2009, 2010, 2011 i 2012, mentre que va guanyar en l'Àrea del Sistema Nerviós els anys 2011 i 2012, i en l'Àrea del Cor el 2003.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris