Incendi de matolls en un descampat del centre de Cunit

Tres dotacions dels Bombers treballen en la seva extinció
El foc de matolls en un descampat de Cunit. | Cedida

 

Els Bombers de la Generalitat treballen per apagar un incendi que s'ha produït en un descampat al centre de Cunit aquest dijous. L'avís s'ha rebut a les 11.33 hores i tres dotacions dels Bombers s'han desplaçat fins al lloc dels fets. El foc, del qual es desconeix el seu origen, estava cremant matolls i canyes a la zona de la Plana del Castell, a prop dels aiguamolls dels Joncs. Per la proximitat de la via del tren es temia que es pogués tallar la circulació, però des de Renfe han confirmat que això no ha estat així.

 

A les dues del migdia, una de les tres dotacions dels Bombers encara estava remullant la zona, amb la perspectiva de tenir-lo apagat en poca estona. El vent que ha fet els últims dies al Baix Penedès fa que sigui necessari extremar les precaucions a les zones més boscoses i als descampats, especialment venint d'un hivern tan sec com ha estat el d'aquest any.

 

Incendi a una masia de Vespella de Gaià

Aquesta mateixa setmana hi ha hagut altres incendis a la regió de Tarragona, com el que es va produir aquest dimecres 10 d'abril en una masia de Vespella de Gaià. El foc va afectar la xemeneia i les bigues de fusta de la masia, tot i que sortosament cap persona va resultar ferida ni pel foc ni per inhalació de fum. Fins a sis dotacions dels Bombers de la Generalitat van treballar en les tasques d'extinció del foc.

 

Un altre foc que es va declarar recentment va produir-se a un descampat d'una zona esportiva de Torredembarra, el passat dissabte 6 d'abril al vespre. El foc va cremar uns dotze metres de tanca perimetral, amb la vegetació que hi havia al seu voltant. Com a conseqüència de les flames, una canonada de reg que hi havia a la zona es va fracturar.