Raïm en una vinya catalana.

Entre la Covid i el míldiu: El Penedès comença una verema molt complicada

El sector preveu pèrdues elevades aquesta temporada

Amb unes setmanes d'antelació sobre la data prevista, el Penedès ha començat aquesta primera setmana d'agost la temporada de la verema. La pujada de temperatures que hi ha hagut a finals del mes de juliol ha fet que la collita s'hagi iniciat dues setmanes abans, en comparació amb l'any 2019. El Muscat de Frontignan i el Chardonnay són les primeres varietats que s'han començat a veremar, mentre que el Macabeu o el Xarel·lo encara trigaran uns dies.

Marcada pel míldiu i el coronavirus

La verema del 2020 serà molt diferent de qualsevol altra que s'hagi viscut fins ara, i estarà profundament marcada pel coronavirus i per la plaga del míldiu que es va patir a finals de la primavera. El Consell Regulador de la DO Penedès apunta que, amb «l'esforç i el treball intens» dels viticultors es mirarà de mantenir la qualitat del producte, tot i que el sector ja fa temps que avisa que hi haurà pèrdues elevades per culpa del míldiu. 

Pel que fa a la pandèmia, la principal preocupació de pagesos i productors és evitar que hi hagi contagis entre els treballadors. L'exemple del Segrià ha fet extremar les precaucions, tot i que des del sector afirmen que la situació que hi ha al Penedès durant la verema no és comparable a la que té Lleida amb la collita de la fruita.


Comentaris