Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El vendrellenc Jaume Domingo creu que la sentència pel 9-N és «un càstig polític»

Domingo anuncia que recorrerà la sentència, que creu que té l'objectiu d'atemorir
Jaume Domingo, en una imatge d'arxiu. | BPDiari

 

El vendrellenc Jaume Domingo és un dels sis alts càrrecs de la Generalitat que han estat condemnats pel Tribunal de Comptes per impulsar la consulta ciutadana del 9 de novembre del 2014. La sentència, que s'ha conegut aquesta setmana, condemna l'aleshores President del Govern, Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega, l'exportaveu del Govern Francesc Homs i l'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau, a més de sis alts càrrecs, a pagar 4,9 milions d'euros, que serien els diners que va costar organitzar la consulta.

 

Jaume Domingo era en aquell moment director general de l'Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicitat de la Generalitat (EADOP) i se li demanen 307.962 euros per la impressió i enviament de cartes informatives sobre la consulta. Aquesta multa encara serà superior pels interessos de demora i els costos dels advocats, tot i que els condemnats poden posar encara dos recursos, a la Sala de Justícia del Tribunal de Comptes primer, i a la Sala Contenciosa-Administrativa del Tribunal Suprem després.

 

Sentència «política» que només busca «castigar i fer por»

En declaracions a BaixPenedesDiari.cat, Domingo ha avançat que recorrerà la sentència, que veu com «un càstig per fer por». El polític vendrellenc lamenta que el tribunal «no hagi entrat al fons de l'actuació, ja que en cap moment diu que els contractes i les adjudicacions estiguessin mal fets» i creu que, en el fons, la sentència respon a una «voluntat política» més que no pas d'impartir justícia, recordant que la magistrada del Tribunal de Comptes, Margarita Mariscal, és una antiga ministra del primer govern de José Maria Aznar.

 

Domingo ha conclòs dient que tornarien a fer el mateix que van fer el 9-N, ja que no creuen que actuessin malament. La demanda per la qual s'ha condemnat als deu polítics catalans la va posar Societat Civil Catalana i Advocats Catalans per la Constitució, per després afegir-s'hi la fiscalia. L'ANC i Òmnium Cultural van obrir una caixa de solidaritat per pagar la multa de 4,9 milions que es reclama als condemnats.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris