Jerónimo Merino serà el candidat del PP al Vendrell

Merino s'estrena com a alcaldable a la capital de la comarca, després d'haver-ho estat a Banyeres

Jerónimo Merino serà el candidat del Partit Popular (PP) a l'alcaldia del Vendrell a les eleccions municipals d'aquest 2019, tal com el mateix Merino ha avançat a través d'un missatge en el qual felicitava les festes i el nou any als vendrellencs. S'espera que el partit faci l'anunci oficial durant aquest mes de gener, encara que Jero Merino ja ha confirmat a aquest mitjà la seva candidatura.

D'aquesta manera, Merino s'estrenarà com a cap de llista del PP al Vendrell, després que el 2015 fos el número dos de la llista, per darrere d'Eli Rodríguez.  Anteriorment, l'actual regidor del PP al Vendrell ja havia estat cap de llista d'aquest partit a l'Ajuntament de Banyeres del Penedès, l'any 2011, on va aconseguir suficients vots per tenir representació al consistori. Quatre anys després va fer el salt a l'Ajuntament del Vendrell, a la llista d'Eli Rodríguez.

Mantenir els dos regidors actuals

A les eleccions del 2015 al Vendrell, el PP va aconseguir 987 vots, mantenint els dos regidors que ja tenia, que van ser Rodríguez i Merino. Tot i això, el partit havia perdut més de 300 vots respecte al 2011.  Eli Rodríguez, la cap de llista, només va durar un any en l'actual mandat, abans de renunciar per motius personals el juliol del 2016. Així, Jero Merino es va convertir en el portaveu del partit al consistori, i Miguel Ángel Cilleruelo va entrar com a regidor.

A falta de saber la resta de noms que conformen la llista del PP al Vendrell, tot sembla apuntar que, tret de canvis d'última hora, Cilleruelo podria ser el número dos de la candidatura. El PP mirarà de mantenir l'actual presència a l'Ajuntament del Vendrell, en un context de pèrdua generalitzada de vots a tot Catalunya. Durant l'actual mandat, els populars han estat a l'oposició, tot i que han fet de crossa del govern de PSC i PDeCAT per aprovar temes importants, com els pressupostos.