Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Dos menors tutelats per la Generalitat detinguts per un abús sexual a Coma-ruga

Van arraconar una noia en un passadís d'un alberg de la Generalitat i li van fer tocaments | El jutge espera saber l'edat d'un d'ells per imputar-li el delicte, l'altre no pot ser imputat

Imatge de l'exterior de l'alberg de Coma-ruga, de la Generalitat de Catalunya. | TarragonaDigital

 

Els Mossos d'Esquadra investiguen l'agressió sexual que dos menors d'edat marroquins, tutelats per la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) de la Generalitat i que resideixen en un alberg de Coma-ruga, al Vendrell, van fer, presumptament, a una noia de menys de 16 anys. L'alberg, Santa Maria del Mar, és propietat i està gestionat per la Generalitat de Catalunya.

 

Segons ha avançat Ser Catalunya, aquest dimecres 19 de setembre els dos joves van arraconar en un passadís de l'alberg, on la noia estava en unes estades amb altres persones del seu país, al nord d'Europa, i li van fer tocaments mentre ella intentava evitar-ho. La noia va cridar i els monitors d'ella van arribar al lloc, que van poder retenir als dos joves immigrants i van poder avisar als Mossos d'Esquadra, que van arribar a l'alberg i es van fer càrrec dels dos menors.

 

Pendents de l'edat d'un d'ells

Els Mossos van detenir als menors i els van posar a disposició de la Fiscalia de Menors. Un dels joves té menys de 14 anys i per tant, segons la llei espanyola, no pot ser imputat per cap delicte. L'altre noi, del qual no se'n té clara l'edat, s'espera que les proves que se li estan practicant puguin aclarir si té més de 14 anys i si se'l pot imputar per aquest presumpte delicte d'abús sexual a menors. Un cop es tingui clara l'edat del segon detingut, el jutge decidirà quin delicte, si pot, imputa al menor d'edat. L'agressió es va produir la nit del dimecres 19 al dijous 20 de setembre però el grup de la noia turista ja han marxat de l'alberg, han acabat la seva estada a l'Estat espanyol i ja han tornat al seu país d'origen.

 

Albergs per joves tutelats per la Generalitat

L'Alberg Casa Gran d'Altafulla va ser notícia aquest mateix dimecres quan l'Ajuntament va saber que la DGAIA tenia aquest local com punt per acollir joves menors d'edat sense tutela que arriben a Catalunya. Segons el consistori, una baralla al centre del municipi, que va necessitar la presència d'una ambulància, va confirmar que la Generalitat havia derivat joves tutelats a l'alberg sense avisar a l'Ajuntament. Cal veure si l'alberg de Coma-ruga, que també acull joves tutelats per la Generalitat, havia informat l'ajuntament d'aquest fet.

 

La DGAIA, davant de l'allau de joves sense tutela que arriben a Catalunya, s'han quedat sense llits en centres i han de convertir aquests albergs en punts de protecció, tot i que conviuen amb altres persones, com és el cas de Coma-ruga, on s'ha produït aquest abús sexual o a Altafulla, on s'han registrat diverses baralles.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris