Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Els 25 menors estrangers no acompanyats ja no són a l'alberg de Coma-ruga

Els joves hi han estat prop d'un mes d'una manera «provisional»
L'alberg de Santa Maria del Mar de Coma-ruga. | BP Diari

 

L'alberg de Santa Maria del Mar de Coma-ruga ja no acull els 25 menors estrangers no acompanyats (MENA) que hi van arribar a finals de setembre. Així ho han confirmat a aquest mitjà responsables de la regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament del Vendrell, després que el Departament d'Afers Socials i Família de la Generalitat així els ho hagués comunicat. Els menors van ser traslladats a finals d'octubre a un nou centre, amb el qual han estat durant un mes en aquest emplaçament.

 

La Generalitat ja havia apuntat que els menors no tutelats estaven a l'alberg de manera «provisional», després que els centres on es fa la primera rebuda d'aquests menors quedessin col·lapsats durant el mes de setembre per una allau d'arribades. Com a mesura d'urgència, la Generalitat va repartir els joves entre diferents edificis de la seva propietat, com ara l'alberg de Coma-ruga. Alguns d'aquests joves també van dormir en comissaries dels Mossos d'Esquadra.

 

Allau d'arribades durant el setembre

La sortida dels menors s'hauria produït per unes obres que s'estan fent a l'alberg, si bé des del departament insisteixen que la seva estada era temporal. La presència dels MENA al Vendrell es va conèixer quan va transcendir als mitjans que dos dels joves havien estat detinguts pels Mossos d'Esquadra, acusats de fer tocaments a una noia, també menor d'edat, a dins de l'alberg. La noia es trobava al recinte junt amb un grup de joves del nord d'Europa que hi feien una estada.  

 

La Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) és qui es fa càrrec dels joves no tutelats que arriben a Catalunya. Després de la crisi del passat mes de setembre, els menors es van haver de repartir en diferents centres d'emergència. A més de l'alberg de Coma-ruga, també se'n van portar a la Casa Gran d'Altafulla, així com a diferents centres del país

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris