Els mercats setmanals del Vendrell: una experiència a viure

El mercat setmanal del Vendrell torna a la Rambla, quinze mesos després

Les obres de l'illa de vianants i el coronavirus havien allunyat el mercat del centre

El mercat setmanal dels divendres del Vendrell recupera el seu espai habitual. Segons ha avançat l'Ajuntament del Vendrell, aquest divendres 19 de febrer les parades del mercat tornaran a la zona de la Rambla, d'on van marxar ara fa quinze mesos, el novembre del 2019, per les obres d'ampliació de l'illa de vianants del centre.

En un primer moment, el mercat es va ubicar al lateral de l'avinguda de la riera de la Bisbal, fins que el març del 2020 es va aturar l'activitat pel coronavirus. Tres mesos després, el mercat va recuperar l'activitat, però amb canvi de lloc, situant-se a la zona del Puig i el Pèlag, on es podien garantir més les distàncies.

Totes les mesures de seguretat

Ara, un cop acabades les obres del carrer del Doctor Robert, el consistori ha arribat a un acord amb els paradistes perquè aquests tornin a la Rambla, amb l'aval de Protecció Civil  perquè aquest trasllat es faci amb totes les mesures de seguretat necessàries. Des del consistori apunten que s'ha mirat «de respectar al màxim la ubicació que ja tenien les parades abans del trasllat» i que només s'han fet modificacions per «respectar el muntatge de les terrasses dels establiments de restauració».

Per altra banda, les parades que hi ha actualment a la plaça Nova passaran al carrer del Doctor Robert, per «facilitar el circuit de persones en el conjunt del mercat setmanal». La regidora de Mercats, Luz Ramírez, va explicar fa uns mesos en una entrevista a TarragonaDigital que la idea del consistori era estendre el mercat pels carrers del nucli antic amb la voluntat «d'ajudar a dinamitzar els comerços» de la zona.