Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Els metges dels CAP del Vendrell i Calafell tenen 500 pacients més dels que tocarien

Els dos Ajuntaments fan un front comú amb els treballadors i la Xarxa Santa Tecla per demanar més dotació
Treballadors del CAP del Vendrell, protestant. | M.G.

 

Els professionals de la sanitat que treballen als Centres d'Atenció Primària (CAP) que depenen de la Xarxa Sanitària Santa Tecla fan, des del passat mes de juny, aturades de protesta tots els divendres. Es queixen que les retallades dels últims anys els han deixat amb una càrrega de feina excessiva, i demanen una major dotació per poder treballar amb normalitat. Al Baix Penedès, això afecta els CAP del Vendrell, Calafell i l'Arboç.

 

Fa uns dies, responsables de l'Ajuntament del Vendrell i del de Calafell es van reunir amb els treballadors i amb la Xarxa Santa Tecla per fer front comú en aquesta causa. L'objectiu és que «la Generalitat doti amb fons econòmics la Xarxa Santa Tecla», segons va apuntar a l'últim ple l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré. Ferré va afirmar que, actualment, la ràtio de pacients per metge que hi ha als CAP del Vendrell i Calafell és de gairebé 2.000 pacients per cada metge, quan el que està estipulat és que haurien de ser 1.500.

 

500 pacients més per metge

Això vol dir que cada metge tracta 500 pacients més dels que li tocarien, amb la corresponent càrrega de treball i estrès que això comporta. Els professionals es queixen que han de fer moltes més hores per cobrir les necessitats del territori, i més en temporada d'estiu, com alguns CAP com el del Vendrell o el de Coma-ruga han vist ampliat el seu horari. «Tot plegat fa que aquests treballadors no puguin assolir els seus objectius i no cobren el plus salarial», apunta Ramon Ferré com un dels problemes afegits.

 

Al ple de l'Ajuntament del Vendrell del 31 de juliol es va aprovar una moció que anava en el mateix sentit, i en la qual s'instava al Departament de Salut de la Generalitat a prendre les mesures necessàries per posar fi a la saturació que hi ha als CAP i també a l'Hospital del Vendrell. A la moció es remarcava que l'hospital vendrellenc pateix un col·lapse important des de fa mesos, tant al servei d'urgències com en el nombre de llits disponibles.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris