La millora del reciclatge a Calafell comporta bonificacions pels veïns

La recollida ha augmentat considerablement a totes les fraccions

Calafell ha tingut una millora remarcable en el reciclatge durant el darrer any. Segons ha comunicat l'Ajuntament, totes les fraccions han augmentat de forma important, un aspecte molt necessari en un municipi que, fins ara, ocupava l'últim lloc del Baix Penedès en la recollida selectiva. Aquesta millora comportarà, de retruc, que s'activin les bonificacions previstes a les ordenances fiscals de l'any que ve, en aquells barris on més ha augmentat el reciclatge.

Segons el consistori, les fraccions que més han augmentat el reciclatge l'últim any han estat els envasos (+53%), el paper i cartó (+35%), l'orgànica (+24%) i, per últim, el vidre (+23%). Tot això ha comportat que el rebuig hagi baixat un 4%. Des del govern local afirmen que són dades «positives, fruit de la conscienciació de la ciutadania sobre la recollida selectiva i a les accions endegades per l’Ajuntament i la resta d’administracions per fomentar-la».

 

S'activen les bonificacions a la taxa del 2019

La millora en aquests indicatius farà que s'activin les bonificacions de cara al 2019 als barris on ha pujat més el reciclatge. Les ordenances fiscals preveuen reduccions al preu de la taxa d'escombraries d'entre un 10% i un 20% en funció de l'increment de la recollida selectiva respecte a la mitjana del municipi. D'aquesta manera, l'Ajuntament vol que l'estalvi que comporta haver de portar menys residus a l'abocador sigui compartit amb els ciutadans. Ramon Ferré, alcalde de Calafell, ha apuntat que els serveis tècnics «estan estudiant com aplicar aquest descompte», que serà, això sí, per barris.

Entre les mesures que des del consistori creuen que han incidit en l'augment del reciclatge hi ha l'agrupament dels contenidors en illes on hi ha les cinc fraccions, encara que això faci que alguns veïns tinguin els contenidors més lluny. Des del govern local plantegen augmentar el nombre d'illes, «sempre amb les cinc fraccions, ja que s’ha vist que és la millor forma de facilitar el reciclatge i aconseguir resultats». 


Comentaris