Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Una vintena de Mossos d'Esquadra del Vendrell, investigats per l'1-O

Els jutjats del Vendrell acumulen diverses denúncies contra els agents per no actuar als punts de votació
Els Mossos enduent-se les urnes a Santa Oliva. | Cedida

 

Una vintena de Mossos d'Esquadra de la comissaria del Vendrell estan sent investigats als mateixos jutjats del Vendrell per la seva actuació durant la jornada del referèndum d'independència del passat 1 d'octubre del 2017. Segons s'ha apuntat des de RTV el Vendrell, fent referència a una informació de Catalunya Ràdio, els jutjats vendrellencs són uns dels que acumulen més denúncies contra el cos de policia catalana, per no fer res per evitar la votació.

 

El mateix 1 d'octubre del 2017, el jutjat d'instrucció número 3 del Vendrell ja va obrir diligències prèvies per una denúncia contra els Mossos per no actuar al CAP del carrer Transversal, que era un dels punts habilitats per votar a la ciutat. El jutjat també havia rebut una denúncia contra la Generalitat per l'ús de les seves dades i dues denúncies més per votacions il·legals. Els Mossos investigats al Vendrell rondarien la vintena.

 

70 agents investigats a tot el país

L'actuació dels Mossos d'Esquadra el dia 1 d'octubre ha comportat que s'estiguin investigant uns 70 agents al conjunt de Catalunya. Al Vendrell, els Mossos d'Esquadra van presentar-se a primera hora del matí als diferents punts de votació habilitats, tot i que no van actuar per clausurar-los. En algun d'ells, els agents van intentar entrar a dins el local, però van desistir quan la gent es va posar davant de la porta.

 

L'únic lloc on els Mossos d'Esquadra es van endur les urnes al Baix Penedès va ser a Santa Oliva, a primera hora de la tarda. Els Mossos van parlar amb els responsables del punt de votació i es van acabar enduent les urnes sense emprar la força. A més a més del Vendrell, altres jutjats de Catalunya investiguen l'actuació dels Mossos, com són els de Barcelona, Lleida, Cerdanyola del Vallès, la Seu d'Urgell, Santa Coloma de Gramenet o el Prat de Llobregat. 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris