Regirant la brossa, Calafell enxampa sis incívics i els multa amb 750 euros

Obrint les bosses, a través de restes de cartes i factures, s'ha descobert qui llençava les escombraries fora de lloc
Marcar les bosses que estan fora de lloc, per avergonyir els incívics, una altra iniciativa de l'Ajuntament | TarragonaDigital.com

 

L'Ajuntament de Calafell ha enxampat sis veïns que llençaven la brossa a la via pública, al carrer i fora dels contenidors. El municipi ha aconseguit descobrir-los gràcies a un dispositiu desplegat al matí d'aquest dimecres, 18 de juliol, a la zona costanera de Segur de Calafell.

 

Regirar la brossa, a la recerca de dades

El consistori, a través de la feina de diversos treballadors del servei de recollida de deixalles, ha fet regirar bosses d'escombraries que estaven fora de lloc i, en aquesta recerca, han trobat restes de factures, cartes i rebuts, amb diverses dades personals. Gràcies a aquesta iniciativa, s'han pogut identificar un total de sis veïns del municipi, els quals seran sancionats amb multes de fins a 750 euros, per comportaments contraris a les ordenances municipals.

 

L'alcalde de Calafell: «fins als collons dels incívics»

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha celebrat la identificació i s'ha expressat contundentment amb un missatge difós a través del seu telèfon mòbil: «Ja estem fins als collons dels incívics... anem per ells!».

 

Més de 100 multes per no recollir els excrements

El consistori calafellenc ja ha posat més de 100 multes per no recollir els excrements dels gossos, des de l'any 2015 fins avui. A priori, es tracta de faltes lleus, que poden suposar sancions de fins a 100 euros. Aquests excrements, per la seva part, són la principal queixa que la ciutadania trasllada a l'Ajuntament de Calafell. Ara per ara, des de l'equip de govern, es treballa per intentar corregir i millorar l'actitud dels propietaris dels animals.

 

Front comú contra l'incivisme

Tant els veïns de Calafell com la Policia Local, fins i tot amb agents de paisà, han col·laborat en enxampar i denunciar persones que estaven cometent diversos actes incívics, que han acabat amb denúncies. «És molt difícil controlar cada metre de carrer d'un municipi que té 200 quilòmetres de vies públiques, per això necessitem l'ajuda de tothom», va admetre l'alcalde, Ramón Ferré.

 

«Menys campanyes i més multes»

Amb la voluntat d'acabar amb les actituds i les accions incíviques, des del consistori es va engegar, el 2017, la campanya 'No avergonyeixis el teu gos. Recull els seus excrements". «Molta gent, enfadada amb tota la raó, em demana mà dura i em diu que menys campanyes i més multes», explicava l'alcalde calafellenc.

 

El batlle, alhora, remarcava que des de l'Ajuntament sempre s'ha dit que les campanyes de civisme els donaven la raó per «aplicar l'ordenança de tinença d'animals amb totes les conseqüències».