Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

2 ferits greus en un accident a la C-14 a Alcover

ATENCIÓ

Incendi de matolls a tocar de l'Escola La Vitxeta de Reus

El Museu Deu del Vendrell se suma a les jornades Apropa't

Una de les activitats del Museu Deu a les escoles. | Ajuntament del Vendrell

 

El Museu Deu del Vendrell participarà aquest dissabte 10 de novembre a les jornades Apropa't que es fan al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí, un espai que vol ser de trobada entre docents i els museus del territori, per explorar de manera conjunta el potencial educatiu dels recursos culturals locals. Des del Museu Deu apunten que fa 18 anys que visiten les escoles del Vendrell, fent possible que molts alumnes sentin que el museu és una part de les seves vides i dels seus records d'infantesa.

 

El museu treballa estretament amb els docents de les diferents escoles de la ciutat amb la finalitat d’apropar als alumnes imatges, significats, continguts, valors i estètiques variades que protagonitzen, tant en el passat com en el present, el panorama artístic nacional i internacional. Aquesta relació establerta entre les escoles i el museu és fruit del treball que realitzen els centres educatius a escala interna, respecte a les arts plàstiques, i el suport que des del Museu Deu es fa a les aules per tal d’ampliar i reforçar els coneixements adquirits.

 

Artistes presents a les aules

A través de les ofertes pedagògiques del Museu Deu, artistes com Kandinsky, Miró, Dalí, Picasso, Matisse, Fenosa, Warhol o Chillida són més presents que mai a les aules i les seves obres són el punt de partida de treballs i reflexions, que posteriorment es mostren a la sala d’exposicions temporals del museu. En el marc de les jornades Apropa't, a la una del migdia, tindrà lloc 'L’espai d’intercanvi i coneixement', on el Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Museu Deu són els convidats.

 

La mestra de cicle infantil Laia Argüelles, de l’escola Marta Mata del Vendrell, serà l’encarregada de comentar l’experiència a les aules. Aquesta formació està reconeguda pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i és oberta a tothom que tingui interès en experiències innovadores entre els diferents agents culturals i educatius del territori.

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris