Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Arriba un nou concert de Música de Gralles per la Fira del Vendrell

Està dedicat a la memòria de Jaume Vidal i Vidal
El concert Música de Gralles recordarà a Jaume Vidal i Vidal. | Ajuntament del Vendrell

 

Com ja és habitual, la Fira de Santa Teresa del Vendrell comptarà amb l'habitual concert de Música de Gralles, que tindrà lloc aquest divendres 12 d'octubre a l'Auditori del Tívoli a les 20.30 hores. El concert estarà dedicat a la memòria de Jaume Vidal i Vidal, en el centenari del seu naixement. Els grups vendrellencs Les Gralles del Baix Penedès, Tocats de Canya, Els Mosquits i Els Aixarts en seran els protagonistes, a més de l’Orquestra de Ministrils de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts de l’Hospitalet de Llobregat com a convidats.

 

La presència d'aquesta formació es deu al fet que uneix joventut i maduresa, estudiants i professorat, tradició i innovació, sempre al voltant de les peces de Jaume Vidal. En la seva setzena edició, el concert Música de Gralles recorda de nou a Jaume Vidal, com ja ho va fer el 2013, el 'maestro' dels músics que toquen la gralla al Vendrell. En aquella ocasió es va fer amb motiu de la cessió de les partitures, cartes i fotografies que la seva esposa, Emília Alcalà i Vendrell, i els seus fills Montserrat i Jaume Vidal i Alcalà, havien fet a l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès.

 

Centenari de Jaume Vidal, el 'maestro'

Des del mes de gener, la Comissió del Centenari de Jaume Vidal ha estat planificant i coordinant diversos actes al voltant d’aquest aniversari, que s’han dut a terme per iniciativa d’entitats del Vendrell. Entre ells, es va presentar el llibre 'Commemoració 100 anys del naixement Jaume Vidal i Vidal', amb arranjaments de peces seves per a quatre de gralles, fets per Carlota Baldrís, Roger Conesa, Lluís Giménez, Ivan Joanals i David Valera, i editat per l’Associació d’Amics de l’Orgue de Vendrell.

 

La comissió també preveu publicar el llibre 'Esbós biogràfic i musical de Jaume Vidal i Vidal', que recull la seva biografia i cronologia, diverses entrevistes a familiars, companys coetanis, deixebles i altres persones que el van conèixer, el recull documentat de les seves composicions i arranjaments, i l’edició d’algunes d’aquestes composicions i arranjaments. El concert de divendres inclourà la interpretació de diversos temes a càrrec de cada formació, i conjuntament dues peces, «El rotllet» i «La gelosa», dos balls de bastons de Jaume Vidal i Vidal, arranjats pel Ço del Botafoc.

 

Es lliuren els premis del concurs de fotografia

També en clau cultural, el passat divendres 5 d’octubre va tenir lloc, a la sala d’exposicions la Fusteria del Vendrell, el lliurament de premis i la inauguració de l’exposició de les obres presentades al XX Concurs de Fotografia 'Rellotges amb història de la comarca del Baix Penedès', organitzat pel Museu Arqueològic del Vendrell i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell. Amb el primer premi quedant desert, el segon premi (250 euros) va ser per Francisco Javier Fernández Pérez, per la foto 'Li queden minuts', i el tercer premi (200 euros) per Anna Artigues Martí, per la foto 'Llum i ombra'. En total es va presentar 48 fotografies fetes per disset concursants.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris