Netegen les zones de nidificació del corriol camanegre a Cunit

S'han retirat residus sòlids i plantes invasores de la platja
La jornada de neteja de la zona de nidificació del corriol camanegre, a la platja de Cunit. | GEPEC

 

El grup ecologista GEPEC, en col·laboració amb l'Ajuntament de Cunit, ha impulsat aquest diumenge 24 de febrer una jornada de millora de l'entorn on nidifica el corriol camanegre a la platja de Cunit. Entre les tasques que s'han fet destaquen la neteja de residus sòlids i de plantes invasores, amb una sessió formativa i pràctica per erradicar aquest tipus de vegetació. 

 

En total han estat una trentena de persones les que han pres part en aquesta activitat, moltes de les quals eren infants i joves. També hi ha pres part el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Cunit, Toni Martínez, i el tècnic d'aquesta àrea Josep Miró. Algunes de les plantes invasores que s'han extret són la llapassa borda, que és originària de l'Amèrica del Nord, i la canya asiàtica, que prolifera ràpidament envaint els espais humits de les platges del territori.  

 

Més de cinc parelles nidificants a la platja de Cunit

Des del GEPEC apunten que la jornada s'ha dut a terme per la importància que tenen les poblacions d'aquest ocell protegit a la platja de Cunit. Actualment hi ha més de cinc parelles nidificants, segons afirmen, un aspecte que «és de vital importància en el terreny de la biodiversitat», amb el qual cal lluitar per a la seva preservació. Per aconseguir-ho, el grup ecologista assenyala que s'han de modificar «algunes activitats com els esports de platja o evitar la presència de gossos a la zona».

 

El corriol camanegre també té una zona de nidificació a la desembocadura de la riera de la Bisbal, al costat de les Madrigueres, al Vendrell. La presència d'aquest ocell protegit va comportar que la construcció del pont per sobre la riera s'hagués de reformular, incorporant elements per tenir en compte les àrees de nidificació del corriol. Per això, s'estan instal·lant unes mampares en un dels costats que han de servir per protegir aquest àmbit de nidificació del corriol

 

També et pot interessar:

El Vendrell transforma un pàrquing per a cotxes en una llacuna.