ALERTA MÀXIMA

🔴⛈ Una perillosa gota freda pot arribar dilluns

No Vull Pagar C-32 es desmarca de les reclamacions del Pacte del Penedès Marítim

Declinen assistir a la reunió amb la conselleria de Territori del 14 de març
La C-31 congestionada al seu pas per Cubelles. | No Vull Pagar C-32

 

La plataforma ciutadana No Vull Pagar C-32 ha anunciat que es desmarca del document que presentarà el Pacte del Penedès Marítim a la conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat el pròxim 14 de març. L'entitat no comparteix les peticions que aquest pacte farà al voltant dels peatges de l'autopista C-32 al Baix Penedès i el Garraf, i afegeix que no se'ls ha deixat plantejar les seves alternatives, ja que se'ls va dir que «el document era tancat i no admetia cap canvi ni ampliació».

 

Per això, No Vull Pagar C-32 ha decidir no validar el document i declinar l'oferiment d'assistir a la reunió del pròxim 14 de març. Segons han explicat en un comunicat de premsa, entenen que «transmetre dues visions diferents en la mateixa reunió no aporta res positiu», i que la conselleria «és prou coneixedora dels nostres posicionaments, defensats durant anys en les repetides reunions que hem mantingut amb els diversos consellers».

 

Veuen un posicionament de mínims

Des de la plataforma creuen que les demandes del Pacte del Penedès Marítim són «un posicionament de mínims que no solucionarà el col·lapse de les Costes del Garraf i del traçat urbà de la C-31 entre Cubelles i Calafell». Afegeixen que «tampoc impulsarà més activitat econòmica al territori», ja que «amb les bonificacions només per a residents no n’hi ha prou». També recorden que l'any 2013 van presentar 8.000 signatures al Parlament «demanant la gratuïtat universal de la barrera de Cubelles i una rebaixa molt significativa dels Túnels del Garraf».

 

Aquests són els posicionaments que mantenen ara, apostant «per un preu màxim de 2,5 euros per trajecte». El Pacte del Penedès Marítim, però, demana la gratuïtat del peatge de Cunit i Cubelles pels residents i els que treballen aquí, i descomptes de fins al 60% al peatge de Vallcarca. No Vull Pagar C-32 ha reiterat a la nota la seva aposta «pel model de gestió públic a través d’una vinyeta per temps en les vies d’alta capacitat i autopistes», però apunten que calen «mesures transitòries que solucionin les problemàtiques existents fins a la implementació» de la vinyeta.

 

També et pot interessar:

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris