GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La nova ordenança de mercats del Vendrell, primer pas per encabir-hi el del Tancat

L'Ajuntament vol que el nou mercat sigui una realitat aquest 2019

 

El nou mercat del Tancat es faria a la rambla Josep Cañas. | BP Diari

 

L'Ajuntament del Vendrell ja ha començat el procés per actualitzar l'ordenança de mercats no sedentaris —o mercats de carrer— al municipi. Aquest és el primer pas per poder crear el nou mercat setmanal del barri del Tancat, una petició dels veïns d'aquesta zona que va vehicular l'Associació Tancat III. Per poder donar les noves llicències dels paradistes que s'han de posar en aquest mercat, primer cal adaptar la normativa a la llei catalana.

 

Adaptar-se a la llei catalana

«La nostra ordenança de mercats no sedentaris és anterior a l'última llei aprovada pel Govern català, el passat 2017, amb el qual l'hem d'actualitzar per poder autoritzar les noves parades», ha explicat el regidor de Comerç de l'Ajuntament, Kenneth Martínez. Per fer-ho, s'ha obert un procés participatiu perquè els veïns i comerciants facin les seves aportacions a través de la pàgina web de l'Ajuntament del Vendrell, i que estarà obert fins al 19 de març.

 

Amb aquesta informació es farà un esborrany de la nova normativa, que se sotmetrà a consulta pública de nou el mes de maig per si es volen fer noves aportacions. Des del consistori han apuntat que veuen «amb bons ulls» la creació d'aquest nou mercat al Tancat, que s'ubicaria a la rambla Josep Cañas i que es faria els dissabtes o els diumenges. L'Ajuntament va parlar amb l'associació de paradistes de la província de Tarragona, que també va certificar que hi havia interès de diversos comerciants a ubicar-se en aquest mercat,

 

Que estigui en funcionament el 2019

Tot i que els tràmits encara estan al començament, Martínez espera que el nou mercat del Tancat pugui estar en funcionament en algun moment d'aquest any 2019. Seria el tercer mercat setmanal al carrer que hi hauria al municipi del Vendrell, junt amb el de la Rambla i el de Coma-ruga, que se celebren el divendres i el dissabte respectivament. L'ordenança també ha de servir per «actualitzar la relació entre els mercats periòdics i ocasionals del municipi», així com els grups de productes autoritzats.