Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El PACMA porta a la fiscalia el cas del gos mort a Calafell

El partit veu «contradiccions» en el relat dels fets de l'Ajuntament
Imatge del moment posterior en què l'agent va disparar el gos. | Facebook

 

El Partit Animalista-PACMA ha posat en coneixement de la fiscalia el cas del gos que va morir el passat divendres a Calafell pels trets d'un agent de la policia local. El partit veu «contradiccions» en el relat dels fets de l'Ajuntament de Calafell i la Policia Municipal i destaquen que «en cap cas s’ha parlat de part de lesions ni hi ha cap evidència que perillés la vida dels agents o que l’animal signifiqués una greu amenaça per a la seva integritat o la d’alguna altra persona».

 

El PACMA també creu que «la greu estigmatització que pateixen els gossos mal anomenats 'potencialment perillosos' probablement va ser la causant d’aquesta tragèdia» i no entenen que la policia local «no fes cap esforç per contactar amb el servei de recollida d’animals ni amb 'Gossos en Acció', tot i l’existència d’un conveni entre l’Ajuntament i aquesta associació, que s’encarrega de tractar amb gossos conflictius», asseguren.

 

Pregunten per què no es van prendre mesures preventives

El partit tampoc entén per quina raó els agents de policia no van prendre «les mesures preventives necessàries per evitar una actuació letal», si aquesta «no era la primera vegada que es produïa un fet similar». A l'escrit remès a la fiscalia, el PACMA fa menció a «nombrosos testimonis» que asseguren que el gos «era inofensiu i submís». Per tot plegat, el Partit Animalista ha presentat la denúncia perquè la fiscalia «determini si els fets són constitutius de delicte».

 

Demanen que s'identifiqui l'agent de la policia

A la denúncia demanen la identificació de l’agent causant de la mort del gos, que es prengui declaració als testimonis que van aportar material gràfic del succés, la recuperació de les còpies de les càmeres de vídeo de la zona, que s’investigui si l'agent «va actuar d’acord amb els principis de congruència, oportunitat i proporcionalitat», i que «es depurin les responsabilitats subsidiàries que puguin correspondre a l’Ajuntament de Calafell com a responsable últim de la policia local».

 

Paral·lelament a aquesta denúncia del PACMA, el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) va avançar ahir dimecres que els seus serveis jurídics estaven estudiant els insults i les amenaces rebudes per l'agent de policia, «per si dona lloc a iniciar procediments judicials». El sindicat ha mostrat tot el seu suport a l'agent que va fer ús de la seva arma per abatre el gos.

 

Imatge difosa a Facebook del gos que va morir a trets a Calafell. | Facebook

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris