Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El pacte de govern de Santa Oliva es trenca per l'embolic del pont militar

El PSC deixa sol ERC al·legant manca de confiança en el seu soci
La carretera d'accés a Santa Oliva. | Diputació de Tarragona

 

El pacte de govern a l'Ajuntament de Santa Oliva s'ha trencat després que el PSC decidís sortir i donar per acabat l'acord amb ERC. Tal com ha explicat a aquest mitjà el portaveu del PSC a l'Ajuntament de Santa Oliva, Christian Martínez, el trencament s'ha produït per «una manca de confiança» cap al seu soci de govern arran de l'embolic dels últims dies al voltant de les obres del pont d'accés al municipi que impulsa la Diputació de Tarragona.

 

El grup del PSC va estudiar la possibilitat que l'exèrcit fes un pont alternatiu al costat de les obres per evitar que els ciutadans fessin un tomb excessiu cap a Bellvei. Segons Martínez, ell mateix va dur a terme les gestions amb la Subdelegació del Govern i amb la ministra de Defensa, Margarita Robles, «sempre amb el vistiplau de l'alcalde Josep Carreras (ERC)», assegura Martínez. «Un cop vam rebre una resposta positiva, la ministra va trucar a l'alcalde, però aquest li va dir que no sabia res», assegura el regidor socialista.

 

Christian Martínez, candidat del PSC a Santa Oliva. | PSC Santa Oliva

 

El PSC esgrimeix «desconfiança» per trencar el pacte

Aquesta situació ha generat una «desconfiança» del PSC cap a ERC, que es va intensificar després del ple celebrat la setmana passada, on ERC havia de presentar una moció en nom d'una plataforma ciutadana que demanava alternatives per les obres. Martínez afirma que els republicans «van retirar la moció a l'últim moment sense que nosaltres sabéssim res». Per tot plegat, el PSC ha decidit sortir del govern i trencar el pacte.

 

Des d'ERC de Santa Oliva han explicat a 'La Ciutat del Baix Penedès' que s'havia d'estudiar la viabilitat d'aquest pont, amb el qual s'havia d'actuar amb prudència. També defensen que van retirar la moció del ple perquè així els ho va demanar la plataforma veïnal, i conclouen que «les opcions que va posar sobre la taula la Diputació de Tarragona són correctes». Ara mateix, però, ERC es queda en minoria al govern amb només tres regidors d'un total d'onze, amb la incògnita de si es podrà aprovar el pressupost per aquest any. PSC i ERC havien fet el pacte de govern el setembre del 2016.

 

Josep Carreras, el dia que va agafar el relleu de Cristina Carreras a Santa Oliva. | La Ciutat del Baix Penedès

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris