ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

La Passió d'Albinyana arriba als 30 anys de vida

El que va començar com una iniciativa per reparar l'àngel del campanar compleix ja tres dècades
Una escena de les 'Pàgines de Passió' d'Albinyana. | Cedida

 

Va començar l’any 1990 com una iniciativa puntual per recaptar fons per a la reparació de l’àngel del campanar, i s’ha acabat convertit en una de les tradicions ineludibles de la Setmana Santa al Baix Penedès. La representació de les ‘Pàgines de Passió’ d’Albinyana arriben aquest 2019 a la seva edició número 30, tota una gesta per un municipi de poc més de 2.000 habitants. La particular versió albinyanenca de la passió de Jesucrist es representarà el dissabte 13 d’abril a les 22.00 hores i el diumenge 14 a les 20.00 hores. L’entrada és un donatiu de deu euros.

 

Recollir diners per la reparació de l'àngel

La idea original d’impulsar les ‘Pàgines de Passió’ va sorgir de mossèn Jordi Figueras, que va ser rector de la parròquia de Sant Bartomeu d’Albinyana entre els anys 1987 i 2005. Figueras va pensar que seria una bona manera de recollir diners que ajudessin a reparar l’àngel del campanar, però en cap moment imaginava que allò pogués tenir cap continuïtat. La ràpida implicació de molts ciutadans, sumat a la bona rebuda que va tenir l’obra, van fer canviar els seus plantejaments.

 

En una entrevista que Figueras va donar anys enrere a aquest redactor, el mossèn destacava com a aspectes claus «el bon ambient que hi havia entre els participants» i el nombre de persones que s’hi va implicar des del principi, fos per actuar o per cantar al cor. Aquesta predisposició va fer que la representació es convertís en un acte habitual de l’inici de la Setmana Santa a Albinyana.

 

Basada en els evangelis

Per fer les ‘Pàgines de Passió’, Figueras es va basar en els evangelis segons Mateu, Joan, Lluc i Marc, afegint diverses rèpliques que feien persones des del públic. L’obra ha patit alguns canvis al llarg dels anys, tot i que la base es manté similar. També els actors i les actrius han anat canviant, fins al punt que l’únic que es manté invariable és l’actor que fa el paper de Ponç Pilat, que no és altre que l’alcalde del municipi, Quim Nin.

 

També a la direcció hi ha hagut canvis. Actualment, aquesta recau en la tarragonina Mercè Sardà, mentre que la part musical està dirigida, des de l’any passat, per Jordi Pascual, que va agafar el relleu de Josep Maria Guitart. En total, per a la preparació i realització de l’obra, hi prenen part una cinquantena de veïns d’Albinyana, entre actors, cantants, músics i tècnics.

 

També et pot interessar: