Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Elisenda Paluzie, protagonista dels 'Diàlegs per a una República' del Vendrell

Elisenda Paluzie. | ANC Vendrell

 

Els 'Diàlegs per a una República' que organitzen l'ANC del Vendrell i Òmnium Baix Penedès comptaran aquest divendres 7 de setembre amb la presència d'Elisenda Paluzie, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que farà una xerrada al Teatre Àngel Guimerà (Tàg) a les set de la tarda. Paluzie analitzarà l'actualitat política i mantindrà, posteriorment, una conversa amb el públic assistent.

 

Elisenda Paluzie i Hernàndez (Barcelona, 13 d'octubre de 1969) és una economista i activista política catalana, que va ser escollida presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana el passat mes de març. És màster en Economia Internacional i Desenvolupament Econòmic per la Yale University (1996) i doctora en Economia per la Universitat de Barcelona (1999). Entre els anys 2008 i 2012 va militar a Esquerra Republicana de Catalunya, on va impulsar el corrent crític Esquerra Independentista. El passat 17 de març va rebre 5.062 vots en les eleccions al secretariat nacional de l'Assemblea Nacional Catalana, de manera que fou la candidata amb més suport.

 

Documental sobre el 20-S

La conferència de Paluzie no és l'únic acte que organitzen aquesta setmana l'ANC del Vendrell i Òmnium del Baix Penedès. Aquest dimecres 5 de setembre es podrà veure al Centre Cívic l'Estació, a les 19.30 hores, un documental sobre els fets del passat 20 de setembre del 2017, el dia que la Guàrdia Civil va entrar a les conselleries d’Economia, Afers Exteriors, Governació i Afers Socials, així com a l’Agència Tributària i al Centre de Telecomunicacions i tecnologia de la Informació de la Generalitat de Catalunya, pocs dies abans del referèndum de l'1 d'octubre.

 

Allò va provocar una ràpida concentració i acció ciutadana, que serien el motiu de la posterior detenció de Jordi Cuixart, president de l’Òmnium Cultural, i de Jordi Sànchez, president de l’ANC, que encara són a la presó. Mediapro en va fer un documental, escrit i dirigit per Jordi Roures, amb imatges d’aquell dia, on es veu el paper que van tenir Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

 

Autocars per la Diada

Per últim, tant l'ANC del Vendrell com Òmnium organitzen un servei de transport a Barcelona de cara a la Diada Nacional de Catalunya de l'11 de setembre, per participar en la manifestació que porta el títol 'Fem República Catalana'. Els autocars sortiran del Vendrell des de l'estació d’autobusos a les dotze del migdia. Les inscripcions es poden fer al mail elvendrellbus11s@gmail.com.

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris