Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Picabaralla per la retirada d'estelades a la plaça Nova del Vendrell

La policia local ha intervingut per calmar els ànims
Un instant de la picabaralla a la plaça Nova del Vendrell. | TV el Vendrell

 

Nou enfrontament al carrer pels símbols a l'espai públic al Vendrell. Aquest dilluns 3 de setembre al migdia s'ha produït una picabaralla entre un grup de persones i un home que estava retirant les estelades que hi ha penjades a la plaça Nova. L'home estava traient les estelades amb un pal extensible, quan diverses persones li han recriminat la seva actuació. Els ànims s'han anat caldejant, especialment entre l'home i una dona, fins al punt que ha acabat intervenint la policia local per rebaixar la tensió.

 

Al final, l'enfrontament no ha anat a més, i cadascú ha abandonat el lloc dels fets, encara que la majoria de les estelades de la plaça han estat retirades. Les últimes setmanes hi ha hagut altres episodis similars de topades a la via pública per la presència de símbols polítics, com ara llaços grocs. Fa unes setmanes, un home es va encarar amb diferents persones que penjaven llaços i banderes a un pont que travessa l'AP-7 al Vendrell, en una picabaralla que va quedar enregistrada en vídeo per una de les persones que hi havia al pont.

 

Estelades a la via pública

Pel que fa a les estelades, aquestes es troben en diversos punts de la ciutat, especialment en fanals. El govern local sempre ha descartat retirar-les, emparant-se en la llibertat d'expressió dels ciutadans. Sí que es van retirar abans de les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre del 2017, per ordre de la Junta Electoral de Zona (JEZ), després de dues denúncies posades pels partits C's i PP. Però passat el període electoral han tornat a aparèixer en molts fanals o places. 

 

Els enfrontaments pels símbols també s'han reproduït en elements patrimonials com la torre del Puig, on l'ANC va posar-hi una estelada amb el permís del seu propietari, que va ser retirada diverses vegades per algunes persones que al seu lloc hi van posar una bandera espanyola.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris