Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Polèmica a Segur de Calafell pel Rei Baltasar

Crítiques a la cavalcada de Segur de Calafell pel color de la pell del Rei Baltasar
Els Reis d'Orient de la cavalcada de Segur de Calafell d'aquest 2019. | Ajuntament de Calafell

 

La polèmica al voltant del color de la pell del Rei Baltasar ha arribat aquest any també a la cavalcada de Reis de Segur de Calafell. Molts veïns d'aquest nucli han expressat les seves queixes pel fet que el Rei Baltasar que anava en aquesta cavalcada no tenia la pell negra. A més a més, recorden que durant els últims anys s'ha comptat amb un ciutadà negre del municipi que ha fet aquest paper, i que enguany no formava part de la cavalcada, ja que treballava com a voluntari de Protecció Civil.

 

La cavalcada de Reis de Segur de Calafell està organitzada per l'Associació de Veïns i Propietaris de Segur de Calafell des de fa molts anys. L'Ajuntament col·labora subvencionant part de les despeses. Aquest any, el Rei Baltasar de la cavalcada de Segur l'ha fet un ciutadà d'origen sudamericà que, si bé no era completament negre, tampoc era de pell blanca, sinó mulat. Això no ha agradat a molts dels assistents, que asseguren que els nens s'han endut una decepció per no veure el rei negre.

 

Els reis negres del Poble i la Platja

El debat ha estat molt encès a les xarxes socials, fins al punt que el mateix alcalde, Ramon Ferré, hi ha pres part. Davant les peticions d'alguns ciutadans que l'Ajuntament de Calafell es fes càrrec d'organitzar les cavalcades, Ferré ha apuntat que és important mantenir el teixit associatiu del municipi, afegint que el consistori no té capacitat per organitzar-ho tot. A més a més, ha destacat la feina feta durant 31 anys per l'Associació de Veïns i Propietaris de Segur.

 

Calafell ha tingut aquest any tres equips de reis, un per cada nucli del Poble, la Platja i Segur. A la Platja i al Poble els Reis Baltasars eren ciutadans de pell negra. Això també ha alimentat les queixes dels ciutadans de Segur, que s'han sentit discriminats. Tot i això, la cavalcada l'organitza una associació del mateix nucli, així com la del Poble i la Platja està organitzada per l’Agrupació Recreativa i Cultural de Calafell.

Comentaris