La Policia Local de Calafell obre un nou cos de guàrdia al nucli de Segur

L'existència d'una oficina de la Policia al nucli és una reivindicació amb dues dècades d'història
Agents de la policia local de Calafell, patrullant pel nucli de la platja. | Ajuntament de Calafell

 

La Policia local de Calafell ha fet efectiva l'obertura d'una nova oficina al nucli de Segur de Calafell, situada a les dependències municipals que es troben al carrer Joan Maragall 32, concretament a l'antiga ubicació dels consultoris mèdics. El cos de guàrdia oferirà servei d'atenció al públic i de recollida de denúncies en un ampli horari de funcionament.

 

Una demanda veïnal amb dues dècades d'història 

L'existència d'una oficina de la Policia local al nucli de Segur és una reivindicació que els veïns del nucli porten fent des de fa més de vint anys. Finalment oberta, l'oficina va posar-se en marxa puntualment en alguna ocasió, però mai va arrelar ni va incorporar-se definitivament. L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha mostrat el seu entusiasme amb la mesura: «És un canvi històric que fa la Policia local encara més propera a la ciutadania i ho posa tot més fàcil als residents de Segur, el nucli més poblat i extens del municipi», i durant dècades la urbanització més gran d'Europa.

 

Doble servei i horaris d'estiu i d'hivern

La nova oficina policial oferirà un doble servei. Per una banda, el servei d'atenció al públic, que permetrà realitzar tràmits, presentar queixes o rebre orientació i informació; serveis oferts per personal administratiu, ja que són tasques que no requereixen agents uniformats que poden estar patrullant. D'altra banda, s'ofereix el servei de presentació de denúncies, que en aquest cas és un servei pròpiament policial que requereix necessàriament l'actuació dels agents. Inicialment es podran presentar denúncies per furts i altres delictes de caràcter lleu, però gradualment s'anirà incloent la possibilitat de denunciar delictes més greus.

 

Segur de Calafell un cos de guàrdia de la Policia Local. | Ajuntament de Calafell

 

El servei d'atenció al públic romandrà obert cada dia de la setmana entre dos quarts de vuit del matí i les nou del vespre, mentre que pel que fa al servei de policia, hi haurà horaris d'estiu i d'hivern. L'horari estival serà de dilluns a dijous de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores i els divendres de vuit del matí a tres del migdia. El d'hivern, de dilluns a dijous de 9.00 a 13.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores, i els divendres amb el mateix horari que a l'estiu.

 

Servei d'objectes perduts

Aprofitant l’obertura del cos de guàrdia, la Policia local introdueix alguns canvis en el servei d’objectes perduts. Qui trobi un objecte perdut podrà fer-lo arribar indistintament a les dues seus policials, la comissaria i el cos de guàrdia de Segur, en els respectius horaris. La reclamació d’objectes, però, s’haurà de fer al cos de guàrdia de Segur.