Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El pou de la Masieta de la Bisbal del Penedès ja està connectat a la xarxa elèctrica

El pou funcionava, fins ara, amb un generador elèctric de gasoil
El pou de la Masieta de la Bisbal del Penedès. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès

 

El pou de la Masieta de la Bisbal del Penedès ja està connectat a la xarxa elèctrica des del passat 4 de setembre. Des de l'any 2002, quan l'Ajuntament de la Bisbal va fer-se càrrec del pou, fins ara, aquest funcionava amb un generador elèctric de gasoil. Segons el consistori, aquest era un sistema que tenia uns costos més grans, i que requeria una vigilància permanent per evitar que el generador es quedés sense combustible. Tampoc era un sistema sostenible.

 

Des de principis d'aquest mandat, l'any 2015, l'actual equip de govern ha estat treballant per adaptar aquesta instal·lació al sistema de connexió de la xarxa elèctrica. Per això s'han estat fent diferents reunions amb Fecsa-Endesa i amb els Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement de la Generalitat a Tarragona, amb l'objectiu de dur a terme el projecte d’electrificació del pou.

 

Un cost de 8.700 euros

El cost total del projecte, segons el govern local, ha estat de 8.127 euros, corresponents a la instal·lació elèctrica al pou i l’escomesa, als quals cal sumar 655 euros més  corresponents a l’import de la potència a contractar amb la companyia. Així, des del passat dimarts 4 de setembre, el bombament d’aigua del pou de la Masieta funciona ja amb el nou sistema d’electricitat amb connexió a la xarxa elèctrica.

 

Un pou cedit el 2002

El pou de la Masieta va ser cedit a l'Ajuntament de la Bisbal l'any 2002, quan era propietat de Pilar Verdún, actual portaveu d'ERC a la Bisbal. Segons l'acte del ple de juny del 2002, aquesta cessió es va fer per «la situació d’anormalitat del servei de subministrament d’aigua a la Masieta i la il·legalitat d’aigües subterrànies». La cessió es va fer «lliure de càrregues, gravàmens, ocupants i arrendataris, i al corrent de pagament de les obligacions fiscals» i s'especificava que el consistori s'havia de fer càrrec «del cost de l’avaria existent en l’equip d’elevació de l’aigua». Va ser aleshores quan es va posar el generador elèctric. 

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris