Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El PP del Vendrell creu que es podria actualitzar el cadastre sense que pugés l'IBI

Els populars demanen que el consistori apliqui un coeficient inferior
Jero Merino i Miguel Àngel Cilleruelo. | BP Diari

 

El grup municipal del Partit Popular del Vendrell també hi ha volgut dir la seva sobre el debat de l'actualització del cadastre, que l'Ajuntament del Vendrell ha demanat pel 2019, i que podria fer pujar l'IBI un 4%. Els populars troben «del tot necessari» que s'actualitzin els valors cadastrals «per apropar-los als preus de mercat», però es mostren contraris a què això comporti un augment de l'IBI, i creuen que aquest últim aspecte es podria evitar.

 

Per a fer-ho, el PP recorda que «els coeficients que actualment està aplicant l'Ajuntament són dels més elevats en comparació als ajuntaments propers» i afegeix que «és potestat dels ajuntaments aplicar un coeficient inferior dintre de la forquilla que estableix la llei». Per evitar una pujada de l'IBI amb l'actualització del cadastre, el PP aposta per «baixar el coeficient que actualment s'aplica al Vendrell, que és de l'1,09, quan el màxim previst per la llei és de l'1,3». També ERC va fer una petició semblant fa uns dies.

 

El PP vol que s'obrin les negociacions pel pressupost del 2019

Els populars han aprofitat per reiterar que el govern municipal iniciï converses per tractar el pressupost pel 2019, que creuen que cal aprovar «en temps i forma per poder engegar polítiques de creixement i modernització» de la ciutat. Pel PP, el fet de no aprovar els pressupostos a temps «comporta que, com ha passat els anys anteriors, no hi hagi temps per executar les partides». Per això creuen que Martí Carnicer hauria de plegar de la seva tasca com a batlle deixant els comptes aprovats per tot l'any.

 

El PP del Vendrell, tot i no formar part del govern local aquest mandat, ha estat el soci preferent a l'oposició, ja que ha permès aprovar els tres pressupostos que s'han fet durant l'actual mandat. Per últim, el grup municipal del Partit Popular també ha avançat que en el pròxim ple ordinari demanaran una actuació urgent al carrer de Cristina Baixa, ja que creuen que presenta una evident «perillositat i inseguretat pels vianants».

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris