Jero Merino i Miguel Ángel Cilleruelo, del PP del Vendrell.

El PP del Vendrell votarà a favor del pressupost per «no paralitzar inversions»

Jero Merino creu que cal donar «estabilitat» tot i la pujada de la pressió fiscal per l'IBI

El PP del Vendrell ha estat aquest mandat el principal aliat del govern local format per PSC, PDeCAT i un regidor no adscrit. Aquest dimarts 29 de gener, els dos regidors del partit han anunciat el vot a favor als pressupostos pel 2019, que el govern va donar a conèixer ahir dilluns. D'aquesta manera, el PP haurà votat a favor de tots els pressupostos d'aquest mandat, revelant-se com un soci de govern a l'oposició.

«No paralitzar inversions importants»

Jero Merino ha defensat el seu vot a favor per la necessitat de «donar estabilitat» al consistori i «no paralitzar inversions» que creu importants, com la del FEDER de Coma-ruga. Merino ha criticat els partits de l'oposició que «refusen el pressupost per posar bastons a les rodes», una actitud que no veu adequada en un Ajuntament «que viu una situació complicada pel Pla d'Ajust». El portaveu del PP creu que aquests partits fan «política de banderes, i no de municipi».

En la negociació amb el govern, el PP ha inclòs algunes inversions relacionades amb la neteja de la via pública o amb millores a instal·lacions esportives, com la nova gespa pel camp de la UE Tancat. Els populars no comparteixen la pujada de la pressió fiscal derivada de l'increment de l'IBI, però puntualitzen que això ja no variarà, «encara que votem no al pressupost», segons Merino. De totes maneres, ha afegit que veia «necessària» la revisió cadastral per tenir «els valors actualitzats».

Araceli Bundó pot tenir la clau

Amb el suport del PP, el govern s'assegura deu vots, però en necessita un més o una abstenció. Fa dos anys, va ser el grup de Cs el que va fer un pacte pel pressupost, junt amb el PP, però aquest es va trencar després de l'1-O. L'any passat, el govern municipal va poder aprovar els comptes amb el sorprenent vot a favor de PxC. Aparentment, aquest vot va ser una de les raons que va provocar el distanciament entre Araceli Bundó i els altres dos regidors de PxC, que va acabar amb la sortida de la regidora d'aquest partit. El seu vot pot ser clau avui per saber si els comptes prosperen o no.    


Comentaris