El pregó de Rosa Maria Montaña enceta la Festa Major de l'Arboç

Albinyana i l'Arboç han preparat diversos dies d'actes per a tots els gustos
Rosa Maria Montaña és la pregonera de la Festa Major de l'Arboç. | Ajuntament de l'Arboç

 

Tret de sortida a la Festa Major de l'Arboç aquest divendres 24 d'agost, amb el pregó que farà Rosa Maria Montaña, a les 20.15 hores a la plaça de la Vila. Rosa Maria Montaña, més coneguda com 'la Muntanya' o la Rosa Mari, és llicenciada en Periodisme i especialitzada en premsa escrita. Ha escrit llibres com 'Amb l'Arboç com a teló de fons' i 'Santa Oliva en femení', el conte 'L'embolic de la gegantona Teresina' i és coautora del llibre 'L'abans', dedicat a l'Arboç.  

 

75è aniversari dels Nans de l'Arboç

La Festa Major comença avui divendres 24 i fins al dimecres 29, una festa que compta amb multitud d’actes festius. Avui mateix, un cop acabat el pregó, es farà un homenatge als primers portants dels Nans, amb motiu del 75è aniversari del grup, i es presentarà una auca il·lustrada per Joan Tuset Suau, que ha restaurat les quatre figures. Una festa electrònica i el primer concert jove, amb Xeic, Allez i el DJ Trabubu, completen els actes del primer dia.

 

Per la resta de dies, els actes són múltiples i variats. Alguns de populars i tradicionals, com els castells, la carretillada o la cercavila, i altres més contemporanis, com l’empalmada, els tornejos de Festa Major, o les activitats aquàtiques. Una festa que es tancarà el dimecres 29 d'agost amb un Superfestival d'aigua en el qual el gran protagonista serà un tobogan gegant de 75 metres.

 

Els Nans de l'Arboç fan 75 anys. | Ajuntament de l'Arboç

 

Festa Major d'Albinyana

A Albinyana també estan de Festa Major aquest cap de setmana. Aquest divendres 24 es fa l'acte inaugural a la plaça Major, a càrrec de la companyia Rovirart, seguit d'una cantada d'havaneres amb Els Cremats, i una Nit Chill Out amb el DJ Merca. De la resta de dies destaca la cercavila de foc del dissabte 25 amb el Nyctalus Albinyanensis, la cercavila popular del diumenge 26 a la tarda o els espectacles, també el diumenge, de Dàmaris Gelabert, a les set de la tarda, i Quim Masferrer, a les onze de la nit.