Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

S'enfronten a dos anys de presó per agredir els vigilants de l'estació de Segur de Calafell

Els quatre homes havien estat expulsats del recinte per no pagar el bitllet
Imatge d'arxiu de l'estació de Renfe de Segur de Calafell. | BP Diari

 

Quatre homes s'enfronten a una pena de dos anys de presó i més de 6.000 euros de multa per agredir els vigilants de l'estació de Renfe de Segur de Calafell el passat mes de gener. La Fiscalia demana aquesta pena per quatre homes d'entre 25 i 30 anys, i de nacionalitat txeca i eslovaca, que el passat 19 de gener van ser expulsats de l'estació per haver accedit a les andanes sense abonar els bitllets.

 

Agressions i desperfectes a l'estació

Segons l'escrit de la Fiscalia, els acusats es van posar d'acord després per agredir els dos vigilants de seguretat i van ocasionar destrosses a les barreres d'accés al recinte, uns desperfectes valorats en més de 5.000 euros. Les agressions als vigilants van ser un cop de puny a la cella d'un dels vigilants i diversos cops a altres parts del cos, i agressions a l'altra vigilant a diversos punts de la cara. Arran d'aquests cops, que els van deixar cicatrius, els vigilants van estar quatre dies de baixa.

 

Els vigilants van posar-se darrer els torns d'accés per evitar «les agressions continuades» i va ser aleshores quan els quatre acusats van colpejar les barreres d'accés, esquerdant els vidres i deixant-los inutilitzats. A més dels dos anys de presó per un delicte de lesions per cadascun d'ells, la Fiscalia també demana 300 euros de multa per un delicte lleu de lesions, una multa de 6.000 euros per un delicte de danys, i que s'indemnitzi els vigilants amb 420 i 600 euros, respectivament, i a l’operadora Renfe amb 5.177,40 euros pel valor de les destrosses.

 

Denúncies dels vigilants de seguretat

Els vigilants de seguretat de les estacions de tren de la demarcació ja fa temps que denuncien agressions i demanen més mesures de protecció, així com un plus salarial de perillositat per fer front a aquestes agressions i amenaces, que asseguren que són diàries. El col·lectiu també reclama poder disposar d’armilles antibales i d’armes, atès el nivell 4 d’alerta antiterrorista, i que se’ls consideri agents de l’autoritat.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris