ÚLTIMA HORA

Mor un ciclista atropellat a la T-310 a Pratdip

Els pressupostos participatius 2019 de l'Arboç entren a la fase definitiva

El Fòrum Ciutadà de Priorització servirà per escollir les propostes a votació
Imatge d'arxiu del centre de l'Arboç.   | Ajuntament de l'Arboç

 

L'Arboç entra aquest mes d'octubre en la seva fase definitiva de la convocatòria dels pressupostos participatius 2019, i ho fa convocant a tota la ciutadania al Fòrum Ciutadà de Priorització. Aquest espai participatiu, que tindrà lloc el dimarts 22 d'octubre a les 19.30 hores a la Biblioteca Municipal, serveix perquè els veïns puguin escollir els projectes que al final seran sotmesos a votació. La sessió és oberta a tothom que vulgui prendre-hi part.

Al Fòrum es presentaran les 22 propostes ciutadanes que han estat considerades vàlides per part dels tècnics municipals, del total de 164 que van presentar els ciutadans. Mitjançant el treball que es farà en diferents grups, els assistents faran l'última selecció per triar les propostes finalistes, és a dir, els projectes que els empadronats més grans de setze anys podran votar en les pròximes setmanes.

 

El consistori encoratja la participació dels veïns

El regidor de Participació Ciutadana, Alfons Ribas, ha animat la població i el teixit associatiu a implicar-se en aquest Fòrum Ciutadà de Priorització, destacant que «a cada convocatòria de pressupostos participatius que hem impulsat al municipi han estat més els veïns i veïnes que s’hi han sumat». Per Ribas, aquest fet és «simptomàtic de la voluntat dels arbocencs i arbocenques de participar en la decisió del present i futur de la nostra vila».

Les 22 propostes que es presentaran davant els ciutadans han sorgit després de l'anàlisi que han fet els tècnics municipals del total de 164 que s'havien rebut per part dels veïns. S'han seleccionat aquelles que complien amb els diferents requisits establerts a l'inici de la convocatòria, mentre que les que no s'ajustaven als criteris fixats s'han acabat desestimant. Un municipi que actualment ja es troba en la fase de votació dels pressupostos participatius és Calafell, que poden triar entre més de 50 propostes.

"La Música de Gralles i la visita teatralitzada de 'Maria Rosa', actes culturals de la Fira" "Cs de Bellvei vol que s'elabori un cens d'habitatges ocupats al municipi"