Josep Maria Llasat i Jordi Pell, a la seu de Primàries el Vendrell.

Primàries proposa un govern a cinc al Vendrell per barrar el pas al PSC

Josep Maria Llasat reafirma el suport a Marc Robert al ple d'investidura

Pel Vendrell Primàries ha estat el primer partit a comparèixer davant la premsa els dies després de les eleccions municipals del 26 de maig. Josep Maria Llasat i Jordi Pell, els dos regidors que la candidatura de l'ANC ha obtingut —en espera del recompte definitiu d'aquest dimecres—, han mostrat la seva satisfacció pels més de mil vots rebuts el diumenge i han posat sobre la taula de forma clara les seves cartes de cara a formar govern.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Votaran a Marc Robert com a alcalde

Llasat ha confirmat, com ja va avançar en campanya, que el 15 de juny donaran els seus dos vots a la formació independentista que ha obtingut més vots. Això vol dir que donaran suport a Marc Robert, d'ERC-Som Poble, perquè sigui alcalde del municipi. De la mateixa manera, la formació aposta perquè es formi un govern «molt ampli» que sigui una alternativa al PSC, amb el qual creu que s'hauria de mirar de fer un pacte a cinc amb ERC-Som Poble, Junts, Podem i l'AVP, a banda d'ells mateixos.

«Amb el Vendrell que tenim, interessa tenir un govern com més ampli millor, per fer tot el treball que hi ha per endavant», ha expressat Llasat. El cap de llista de Primàries no veu impossible entendre's amb formacions com l'AVP, tot i admetre que no tenen un caràcter independentista, i pensa que caldrà prioritzar altres aspectes en les negociacions amb aquests partits. Tot i això, han deixat clar que a ells no els pertoca liderar aquest acord, tot i que han afegit que poden ajudar «a fer ponts».

A l'espera del recompte definitiu

La possibilitat de fer un gran pacte alternatiu també pot variar depenent de quins siguin els resultats definitius després del recompte que es farà aquest dimecres 29 de maig a la Junta Electoral de Zona (JEZ). La poca distància de vots que van fer que l'últim regidor caigués a Primàries, i els errors que ha reconegut el Ministeri d'Interior en el recompte, fan que tot estigui encara per decidir. El PSC podria acabar guanyant un vuitè regidor en detriment de Primàries, cosa que podria complicar aquest pacte alternatiu.