ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

Dues processons marquen els actes de Setmana Santa del Vendrell

La benedicció de Rams i la processo de la Hermandad obren els actes

 

Els actes de la Setmana Santa 2019 s'han presentat al Vendrell. | BP Diari

 

La Setmana Santa 2019 deixarà un bon grapat d'actes al Vendrell a partir d'aquest cap de setmana. Aquest dimarts 9 d'abril s'han presentat a l'Ajuntament del Vendrell, amb la presència dels representants de la Hermandad de Nuestro Padre Jesús de las Penas y Nuestra Señora del Consuelo, i del mossèn Norbert Miracle, junt amb la regidora de Cultura i Festes, Eva Serramià.

 

Diumenge de Rams

Els actes començaran aquest diumenge 14 d'abril, amb la benedicció dels Rams que es farà a les dotze del migdia a la plaça de Francesc Macià i amb la processó de la Hermandad, que començarà a les 16.30 hores des de la plaça Vella. Enguany, la processó arriba amb novetats destacades, especialment pel que fa al recorregut, que deixarà de banda el barri del Tancat. La ruta se centrarà en els carrers del centre del Vendrell, per buscar una processó «més íntima i recollida», segons Ildefonso Muñoz, Hermano Mayor. 

 

Muñoz ha admès que la Hermandad té des de sempre un vincle amb el Tancat, «ja que els seus fundadors eren d'aquest barri», però ha definit el camí d'anada cap al Tancat i tornada de «tortura», perquè el fan sols, sense gent al carrer. «Després, quan arribem a la part alta del Tancat, està ple a vessar, però quan tornem al centre per entrar els passos a l'església, ja no hi ha ningú», ha afegit. Per això s'ha fet el canvi de recorregut.

 

Els dos passos de la processó pesen entre 900 i mil quilos, i són portats per una trentena de 'costaleros'. En total, unes 250 persones estan involucrades en aquest acte, que té la seva tornada a l'església passades les nou del vespre. Enguany, esperen poder estrenar el pal·li del pas de Nuestra Señora del Consuelo, ja que el passat 2018 no ho van poder fer per la pluja. Aquesta serà la 27a edició ja de la processó.

 

El pas de Nuestro Padre Jesús de las Penas del Vendrell. | Toni González

 

 

Dijous i Divendres Sant

Els actes de Setmana Santa al Vendrell seguiran el Dijous Sant (18 d'abril), amb la Missa del Sant Sopar (a les 18.00 i a les 20.00 hores) i l'Hora Santa a les onze. El Divendres Sant arribarà l'altre acte destacat, la Processó del Silenci, que comença a les deu del vespre. Abans, a les onze del matí es farà el Via Crucis, i a la tarda la celebració de la mort del Senyor.

 

A la Processó del Silenci hi prenen part diverses confraries, amb els Armats, i els passos del Misteri de l'Eccehomo, el Natzaret, els Dolors, la Soledat i el Sepulcre, amb el Sant Crist al mig. A les dotze, de tornada a l'església, pels voltants de les dotze de la nit, es fa el cant del 'Miserere'. Serramià ha demanat als comerciants del centre que a les dues processons deixin els llums oberts i les persianes aixecades. Mossèn Norbert Miracle s'ha afegit a la crida demanant que es posin domassos als balcons.

 

Els actes finalitzaran el Dissabte Sant amb l'Ofici de Lectura i l'ofrena floral a la Mare de Déu de la Soledat, a les onze del matí, i amb la Vetlla Pasqual, a les onze de la nit, i el Diumenge Sant, amb la Solemne Missa de pasqua de resurrecció, a les dotze del migdia.