Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Només divuit propostes són vàlides pels pressupostos participatius de l'Arboç

Els tècnics han refusat 170 propostes per no complir els requisits establerts
Vista aèria del centre de l'Arboç. | Ajuntament de l'Arboç

 

Els veïns de l'Arboç podran escollir entre divuit propostes a on poden destinar una partida de 40.000 euros dels pressupostos de l'Ajuntament. Des del consistori han anunciat que els tècnics municipals han fet les últimes setmanes una exhaustiva anàlisi de les propostes presentades pels veïns del municipi i n'han aprovat només divuit d'un total de 188, que han estat les que han complert els requisits establerts.

 

Les altres 170 han estat refusades per motius diversos, entre els quals hi ha no fer referència a àmbits i temes de competència municipal, contradir plans aprovats, no ser viables tècnicament, no respectar el marc jurídic i legal vigent, no poder ser considerades una inversió o superar la partida de 40.000 euros que se sotmet a decisió ciutadana. El total de propostes s'havien rebut tant per via telemàtica (86) com a les diferents bústies habilitades (102).

 

Fòrum Ciutadà de Participació, el 20 de setembre

El següent pas és el Fòrum Ciutadà de Participació, que tindrà lloc el dijous 20 de setembre a la sala d'actes de la biblioteca, a dos quarts de nou del vespre. Allà es presentaran les divuit propostes seleccionades i els veïns podran escollir la que creguin més convenient. Des de la regidoria de Participació Ciutadana han convidat els veïns i veïnes a participar en aquesta sessió, destacant la seva importància, ja que permetrà «a tots els arbocencs exposar i debatre obertament i consensuar aquelles accions que es considerin que suposen un major benefici per al conjunt del poble».

 

Els projectes seleccionats en el Fòrum se sotmetran posteriorment a votació popular. A la consulta hi podran participar totes aquelles persones empadronades al municipi majors de 16 anys i, un cop finalitzada, permetrà ordenar les propostes en ordre de preferència ciutadana segons el suport popular que hagin obtingut. L’Ajuntament s'ha compromès a integrar al pressupost del 2019 les propostes més votades fins a esgotar la partida de 40.000 euros.

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris