Posaran una protecció inferior als guarda-raïls de la Cobertera, a Calafell

També es reduirà la velocitat en aquesta carretera que enllaça Calafell i Bellvei
Les autoritats, visitant alguns trams de la carretera de la Cobertera, a Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

L'Ajuntament de Calafell ha anunciat que el primer trimestre del 2019 es prendran mesures per reduir la perillositat dels guarda-raïls de la carretera de la Cobertera. La Diputació de Tarragona ha comunicat al consistori que s'hi farà una actuació per garantir la seguretat dels ciutadans que hi van en motocicleta. Aquesta consistirà a posar una protecció a la part inferior, en forma de faldó, a les tanques que presentin un perill. El seu cost serà de 60.000 euros.

 

A més a més, també es reduirà la velocitat màxima en aquesta carretera que va de Calafell a Bellvei, la TV-2126, que passarà de 100 a 90 quilòmetres per hora, essent encara inferior a les cruïlles que hi ha. També es pintaran uns carrils més estrets, de manera que els conductors hagin d'anar menys de pressa. La Diputació espera que amb aquestes actuacions pugui minvar el risc d'accidents, com el que el passat juliol va costar la vida d'un jove calafellenc que anava en moto.

 

Actuacions a la C-31

De la mateixa manera, l’Ajuntament de Calafell ha apuntat que continua reclamant a la Generalitat que es protegeixin els guarda-raïls de la C-31, raó per la qual ha encarregat als seus serveis tècnics un estudi sobre els que hi ha en vies de titularitat municipal. Són accions que arriben per la gran mobilització social i institucional causada per la mort del jove Ivan Navas el passat 24 de juliol. Navas va perdre la vida en impactar contra els suports d’una tanca, que van actuar com una guillotina.

 

Ivan Navas vivia a Segur de Calafell i era molt conegut en aquest nucli. La seva mort va causar consternació a tot el municipi i familiars i veïns van dur a terme una campanya per eliminar els guarda-raïls d'aquesta carretera, a la qual s'hi va sumar el consistori. En un ple municipal de l'Ajuntament, es va aprovar per unanimitat prendre mesures per reduir la perillositat que generen aquests elements en els motoristes, i ara comencen a arribar els resultats.