El PSC del Vendrell, amb el seu programa electoral.

El PSC del Vendrell basa el programa en un «creixement sostenible» després dels anys de contenció

Una pla per renovar voreres i asfalts, entre les prioritats del partit

El PSC del Vendrell ha presentat aquest dilluns 13 de maig les bases del seu programa electoral, que es pot trobar a la pàgina web de la candidatura. Els socialistes, liderats per Kenneth Martínez, es presenten a les eleccions municipals amb un programa «que és més aviat un projecte» i que es basa «en impulsar un creixement sostenible», després dels últims anys de contenció de la despesa. Martínez creu que ha arribat el moment «d'actualitzar serveis i impulsar inversions» a la ciutat.

Un programa dividit en tres eixos

El programa del PSC es divideix en tres eixos, la transformació urbana, la inclusió social i la convivència. En el primer d'ells, Kenneth Martínez ha destacat que una de les prioritats que tindran si entren a governar és impulsar «un pla de renovació de voreres i asfalt», amb l'objectiu d'apostar per la mobilitat a peu i amb bicicleta. També destaquen que cal tirar endavant amb el gran parc del Botafoc, obrir els jardins del Museu Deu als ciutadans i fer una «anella verda» al voltant dels nuclis de la ciutat.

Pel que fa a la inclusió social, els socialistes preveuen «mantenir els ajuts per a tots aquells ciutadans que han patit la crisi econòmica», impulsar mesures per reduir el preu dels lloguers o aprofundir en la igualtat d'oportunitats. En aquest sentit, s'han marcat com a prioritat «universalitzar l'educació entre els zero i els tres anys perquè tothom hi pugui accedir, sigui quina sigui la seva situació econòmica», en paraules de Martínez.

No tanquen la porta a cap model

Pel que fa a l'eix de la convivència, el PSC es marca fer un govern «per a tots» sense discriminar a ningú. Kenneth Martínez ha explicat a la roda de premsa que el seu partit també creu que cal actualitzar serveis com el de la neteja viària, i que no tanca la porta a cap model, sempre tenint en compte que cal buscar «el que doni millor resultat». Sí que ha admès que cal destinar-hi més recursos i millorar les freqüències.

 

Altres notícies relacionades: