ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

L'exalcalde de la Bisbal del Penedès al·lega «caos administratiu» al judici per prevaricació

Josep Maria Puigibet està acusat per no facilitar les actes de les Juntes de Govern a l'oposició
Josep Maria Puigibet sortint dels jutjats de Tarragona amb ulleres de sol. | ACN

 

El que fou alcalde de la Bisbal del Penedès entre el 2007 i el 2015, Josep Maria Puigibet, ha declarat aquest dijous 2 de maig al Jutjat número 3 de Tarragona per les acusacions de prevaricació que hi ha sobre la seva persona, tal com va avançar aquest mitjà. La fiscalia i l'acusació particular, que impulsa el grup de CiU de la Bisbal, el van denunciar el 2012 per no facilitar les actes de les Juntes de Govern a l'oposició.

 

En la seva declaració, Puigibet s'ha agafat a un suposat «caos administratiu» que hi havia aquells anys a l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès, amb constants canvis de secretaris municipals, que el van portar a «tallar de soca-rel» les peticions d'informació. També ha assegurat que el decret d'alcaldia amb el qual bloquejava que aquesta informació arribés a l'oposició el va signar com un tràmit més i ha afegit que desconeixia que les actes no estaven arribant a l'oposició. També ha negat haver rebut un informe de la secretària instant-lo a entregar les actes, l'agost del 2011.

 

La secretària assegura que el decret va ser una ordre de Puigibet

Aquesta versió, però, no ha estat corroborada per altres testimonis que han declarat avui. En aquest sentit, la secretària ha afirmat que va redactar el decret «per ordre i instrucció de l'alcalde». També han declarat alguns membres de CiU, com ara l'actual alcaldessa, Agnès Ferré, que formen part de l'acusació particular. Entre el 2007 i el 2012, les actes de les Juntes de Govern no es va enviar a l'oposició. Després de la querella judicial, aquestes es van tornar a enviar amb normalitat.  

 

Per tot plegat, la fiscalia creu que l'exalcalde actuava «amb intenció i coneixement» i ha descartat l'escenari de caos descrit per Puigibet. El fiscal entén que l'exalcalde «no volia ser controlat per l'oposició», i que per això la volia «mantenir en el desconeixement». De totes maneres, ha rebaixat la petició inicial de vuit anys d'inhabilitació fins a quatre. L'acusació particular demana deu anys d'inhabilitació, mentre que la defensa demana l'absolució, amb les qualificacions subsidiàries del delicte contra el lliure exercici dels drets cívics i l'atenuant de dilacions indegudes.