Una de les càmeres d'accés al nucli antic del Vendrell.

Ja estan a punt les noves càmeres d'accés a l'illa de vianants del Vendrell

Les primeres setmanes només s'avisarà els vehicles que en facin un ús incorrecte

Les noves càmeres de control d'accés a l'illa de vianants del Vendrell ja estan a punt, en una fase de proves que finalitzarà el 31 de gener. Aquestes càmeres llegeixen la matrícula dels vehicles que entren al nucli antic i les transmeten a la policia. D'aquesta manera es vol controlar que a l'illa de vianants només hi accedeixin els vehicles que tenen permís, que són els dels veïns i els dels transportistes.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Sancions, a partir del 15 de febrer

Entre els dies 1 i 14 de febrer només es procedirà a avisar els vehicles que facin un ús incorrecte, i a partir del 15 de febrer, el sistema ja funcionarà de forma definitiva i se sancionarà tots aquells vehicles que entrin sense permís. Des de l'Ajuntament han explicat que les peticions d'accés excepcional i puntual s'han de demanar al correu plevilla@elvendrell.net de la policia local amb un mínim de 24 hores d'antelació. 

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha remarcat que el principal objectiu d'aquest sistema de càmeres és «donar prioritat a les persones, activar el comerç i eliminar al màxim possible el trànsit de vehicles». A més a més, però, també servirà per reforçar la seguretat al nucli antic, que l'estiu passat va patir una onada de robatoris a comerços. Les càmeres s'han posat en diferents accessos com ara el Portal del Pardo, el carrer de Mar o el carrer de Prat de la Riba.