Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

PxC del Vendrell reclama a la Generalitat més informació sobre els menors de l'alberg

El partit relaciona els menors tutelats amb robatoris i furts
L'alberg de Santa Maria del Mar de Coma-ruga. | BP Diari

 

Plataforma per Catalunya (PxC) del Vendrell ha aprofitat la crisi dels menors no acompanyats que ha desbordat la Generalitat els últims dies per mirar de guanyar una mica de visibilitat al Vendrell. El seu coordinador local, Jordi de la Fuente, ha comparegut aquest dimecres davant els mitjans per criticar la situació que es viu en alguns llocs, com a l'alberg de Santa Maria del Mar de Coma-ruga, on hi ha 25 menors estrangers no acompanyats (MENA) de forma provisional.

 

Segons De la Fuente, «ha mancat informació de la Generalitat per saber per quins motius ara mateix hi ha l'alberg desenes de menors no acompanyats que estan convivint amb joves turistes». El coordinador local del partit ha relacionat els joves amb activitats delictives, preguntant-se si aquests nois «vénen a cometre furts» com passa en llocs com Barcelona, ha apuntat. També ha carregat contra l'Ajuntament del Vendrell, considerant que és «irresponsable» que no tingués informació sobre aquest assumpte.

 

PxC creu que el Vendrell té altres prioritats

Davant aquesta situació, PxC demana més informació a la Generalitat per saber «qui són aquests menors» i evitar episodis com el del passat dimecres, quan els Mossos d'Esquadra van detenir un dels joves per fer tocaments a una turista, també menor d'edat, que estava a l'alberg. El partit ultradretà ha conclòs dient que actualment hi ha altres prioritats al Vendrell abans que atendre i rebre a aquests joves no tutelats

 

Tal com va explicar 'BaixPenedesDiari.cat', actualment hi ha a l'alberg de Santa Maria del Mar 25 menors no acompanyats que la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) ha derivat davant el col·lapse dels seus centres de primera acollida. Segons el consistori vendrellenc, la DGAIA els va informar que estaven a l'alberg «de forma provisional» però encara no s'han donat terminis sobre quan podran ser portats cap a un centre de primera rebuda. L'arribada massiva de MENA els últim mesos a Catalunya ha desbordat la previsió de la Generalitat per aquest 2018. 

 

El Bitllet de Guillem Ramos-Salvat: «Estem preparats?».

Comentaris