EN DIRECTE

⛈ Carreteres i trens tallats pels aiguats torrencials a Tarragona, que continuaran

Denuncien l'estat d'abandonament de les dunes de Segur de Calafell

També lamenten que s'hagin tret les cordes que separaven la zona restringida
Una rata a la zona de dunes de Calafell. | Facebook

 

Una veïna de Calafell ha denunciat a través de les xarxes socials la presència de rates i l'estat d'abandonament de la zona dunar de Segur de Calafell, a prop del Port. En l'escrit, la veïna lamenta la presència de rates a la passarel·la que travessa les dunes, així com la presència de gent a la zona restringida fent 'botellón'. També critica que ja no hi hagi les cordes que servien per separar l'espai protegit, la qual cosa permet l'accés de qualsevol a aquest espai. 

 

De la mateixa manera, fa referència a un pàrquing d’autocaravanes que hi ha al Port que té accés directe a la zona de dunes, el que fa que hi hagi pas continu de persones i animals per l'espai protegit. A l'escrit, la veïna també demana que no es doni menjar als ànecs, perquè les restes pa poden atraure les rates, i perquè una presència massa gran d'ànecs també podria desequilibrar l'ecosistema de la zona.

 

L'alcalde assegura que les dunes «estan mal fetes»

La queixa ha tingut la resposta del mateix alcalde, Ramon Ferré, que ha apuntat que la zona de dunes està «mal feta i poc es pot millorar», segons han explicat alguns «experts». Ferré afegeix que el corriol camanegre, que es troba a la zona de les Madrigueres, està arribant a la platja de Calafell, però que ho està fent a l'altra banda del Port, ja que la zona dunar «no és el seu hàbitat adequat». Les dunes de Segur es van impulsar durant l'anterior mandat, i es van obrir el març del 2015.

 

L'alcalde creu que les dunes sí que atrauen visitants, el que fa «que la resta de la platja no estigui tan sotmesa a la pressió antròpica i puguin aparèixer espècies interessants». Ferré ha afegit que es reposaran les cordes trencades, i que la resta de dunes que es facin a la platja seran diferents, «amb algues marines que arrelin millor». Pel que fa a les rates, l'alcalde ha apuntat que són casos puntuals que es donen perquè hi ha «una sortida de pluvials» i que en cap cas es tracta «d'una plaga». 

 

La platja de Calafell ja va tenir un episodi de problemes amb les rates el passat estiu, per un focus que estava localitzat a dos habitatges abandonats del carrer de Sant Pere. Les rates sortien d'aquestes cases i anaven pels carrers de la platja en l'època més turística de l'any.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris