Restaurants i comerços de Calafell cuinen menjar per a famílies necessitades

Demanen donacions de tàpers i bosses per poder envasar el menjar
En només tres dies ja s'estan fent àpats per a 30 persones. | Ajuntament de Calafell
 

En temps de dificultats, com aquests de la pandèmia del coronavirus, sorgeixen les iniciatives més lloables entre la societat. Una d'elles ha sorgit des del sector de la gastronomia de Calafell, que ha posat en marxa una iniciativa per cuinar menjar per a les famílies que s'han trobat amb problemes econòmics per l'actual crisi sanitària i econòmica.

L'acció ha estat impulsada pel restaurant Petit Duval, en col·laboració amb la fruiteria Rosita i el restaurant Burguer 66. Els responsables del Petit Duval compten amb les existències d'aliments que tenien quan es van tancar els restaurants, el 14 de març, i alhora han rebut producte fresc de la fruiteria Rosita i menjar del restaurant Burguer 66. No només això, sinó que s'hi han traslladat aliments dels menjadors escolars que estaven emmagatzemats des que van tancar les escoles.

 

  

Àpats per a 30 persones

La iniciativa es gestiona a través dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Calafell, que atén les peticions que es reben.  Fins ara, en només tres dies de servei, ja estan preparats àpats per a 30 persones. Carles Ivern, propietari del Petit Duval, ha fet una crida per si altres establiments es volen sumar a l'acció, aportant més menjar i material. De fet, ja han demanat una donació de tàpers i bosses per poder envasar el menjar cuinat.

Ivern destaca que volen preparar un menú «que sigui equilibrat i saludable perquè, ara més que mai, necessitem menjar bé per estar forts i sans». Des de l'Ajuntament de Calafell, la tinent d'alcalde d'Igualtat i Drets, Helena Rubio, apunta que la iniciativa és molt benvinguda Â«per complementar els recursos alimentaris que tenim a disposició de les persones i famílies necessitades».

Rubio admet que hi ha «una demanda molt forta d'aliments, perquè molta gent s'ha quedat sense ingressos, encara que sigui transitòriament, per l'aturada de l'activitat econòmica. El servei es pot sol·licitar a través de l'Ajuntament de Calafell, que fa atenció telefònica al número 977 69 90 09 (extensió 773), o també al correu electrònic benestar@calafell.org.

"La bona notícia que s'ha rebut a la residència La Muntanyeta del Vendrell" "El Vendrell repartirà mascaretes entre la població més gran del municipi"