Gairebé 300 persones gaudeixen de les rutes 'instagramers' del Baix Penedès

S'ha obtingut un banc de més de 1.000 fotografies de la comarca
Bonastre, entre les vinyes. | Cedida

 

La iniciativa InstaBaixPenedès, que el passat novembre va posar en marxa el Consell Comarcal del Baix Penedès, ha finalitzat amb un èxit de participació. Aquestes rutes 'instagramers' pels diferents municipis de la comarca s'han tancat amb la participació de gairebé 300 persones, omplint a vessar les cinc sortides que s'han fet.

 

D'aquesta manera s'ha complert un dels objectius de la iniciativa, proveir el Consell d'un banc de fotografies actualitzades dels municipis de la comarca per poder fer tasques de promoció turística. En total, s'han aconseguit unes 1.200 fotografies que els participants han anat penjant a les xarxes socials amb l'etiqueta d'InstaBP. Amb les imatges, l'ens supramunicipal ja ha impulsat dos contractes de publicitat, un a autobusos de la zona de Manresa i Igualada, i un altre als ferrocarrils del Vallès.

 

Jaume Casañas, conseller de Turisme, i Eva Serramià, presidenta del Consell Comarcal, han valorat de forma molt positiva l'activitat, destacant la col·laboració que han tingut de Terra i Taula i d'Enoturisme Penedès. «Els diferents participants han pogut veure primer el Baix Penedès i després tastar-lo», ha resumit Casañas. Les sortides s'han fet no només als principals pobles i ciutats de la comarca, sinó en nuclis petits poc coneguts, com ara Masarbonès, Lletger, l'Ortigós o Sant Vicenç de Calders.

 

Interès en el Pla Estratègic Metropolità

Per altra banda, el Consell Comarcal del Baix Penedès també es va reunir el passat divendres amb el representant del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB), Oriol Estela. Aquesta és una associació privada sense ànim de lucre, promoguda per l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que treballa per identificar les necessitats i el potencial del territori a mitjà termini, per preveure tendències i amenaces, i fer propostes per abordar el futur en les millors condicions.

 

Es tracta d'un projecte que va més enllà dels límits administratius de l'àrea metropolitana, raó per la qual la comarca del Baix Penedès hi estaria inclosa. Serramià ha apuntat que aquesta «és una gran oportunitat pel Baix Penedès i ens interessa ser-hi, sense renunciar a la demarcació de Tarragona». «Ens convé formar-ne part per enfortir i donar veu al Baix Penedès a les dinàmiques de l'àrea metropolitana, que tant ens afecten», ha afegit Serramià, en referència a aspectes com les tarifes de Renfe o el cost de les autopistes.