Preparen noves rutes teatralitzades per la Via Augusta del Vendrell

Les impulsen la Comissió del Patrimoni del Vendrell de l'IEP i la regidoria de Cultura
Una de les rutes teatralitzades a la Via Augusta del Vendrell. | Ajuntament del Vendrell

 

El Vendrell podrà gaudir de noves rutes teatralitzades per la Via Augusta els pròxims diumenges 25 de novembre, 17 de febrer, 24 de març i 19 de maig del 2019, així com el dissabte 27 d'abril. Estan impulsades per la Comissió del Patrimoni del Vendrell de l’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP) i per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament del Vendrell. El lloc de trobada serà sempre al davant de l’edifici dels Jutjats del Vendrell, per anar cap al començament del Camí Ral.

L'inici de la ruta és a les 10.30 hores, amb una durada prevista de 90 minuts. Tots aquells que vulguin prendre part a la ruta d'aquest diumenge 25 de novembre poden fer la inscripció fins a les 14.00 hores del divendres 23 a la regidoria de Cultura (la Rambla, 24), al telèfon 977 66 56 84 o al mail arqueologia@elvendrell.netEl preu de l’activitat és de cinc euros per persona, que es paguen al mateix moment de la visita. Cal portar calçat adequat per al terreny irregular i els impulsors han apuntat que la ruta no és apta per a persones amb mobilitat reduïda.

La història de la Via Augusta

La Via Augusta té el seu origen amb l'arribada dels romans a la península Ibèrica, l'any 218 aC. En aquells moments, el territori tenia com a principal xarxa viària la Via Heraclea, però l'emperador August va decidir reestructurar aquesta via i ampliar-la. Es van posar mil·liaris per marcar-la, ponts i es van fer diversos punts de descans al llarg del trajecte. Va ser amb aquestes reformes quan la via va rebre el nom de Via Augusta.

Ja a l’època medieval, la via es va convertir en camí Ral (de reial), que eren les rutes concedides i afavorides pels reis, i un cop construïdes les carreteres asfaltades, el camí Ral va servir per arribar als diferents camps de conreu. Les rutes teatralitzades que s'organitzen al Vendrell volen donar la possibilitat de tornar a viure la sensació de passar per un d'aquests camins, explicant la seva història i la seva evolució al llarg dels segles. Fa pocs mesos, l'Ajuntament hi va posar vuit plafons informatius. El camí té una llargada d'1,5 quilòmetres i va de la zona dels Bulevards fins al Pla de Mar.

"Calafell arreglarà les voreres de diferents urbanitzacions" "COMPARTIU: Demanen ajuda per un gos tancat en molt males condicions al Vendrell"