Vista de la fàbrica Saint-Gobain de l'Arboç.

La meitat dels treballadors de Saint-Gobain Glass seran recol·locats a la divisió Sekurit de l'Arboç

El tancament definitiu de la planta Glass es farà el 31 de març del 2021

Ja es coneix el destí de la majoria de treballadors de la planta Saint-Gobain Glass de l'Arboç, que aturarà definitivament la seva activitat en pocs mesos. Segons ha informat el sindicat UGT, la comissió encarregada de la recol·locació dels treballadors es va dissoldre el passat 23 de novembre, complint les condicions de l'acord signat entre la direcció, el comitè d'empresa i els mediadors del Departament de la Generalitat.

La comissió va oferir a tota la plantilla de Glass la possibilitat de recol·locar-se dins de l'àmbit dels centres de treball que Saint-Gobain té a l'Estat espanyol. Els que no han optat per una recol·locació han rebut una indemnització per acomiadament. Aquests són 28 treballadors que, o bé ja van renunciar inicialment a la recol·locació, o bé ho van fer després de rebre l'oferiment de la nova plaça.

55 treballadors, a la divisió Sekurit

De la resta de treballadors, aproximadament la meitat podran seguir treballant a l'Arboç, ja que seran recol·locats a la divisió Sekurit. D'aquests, 35 treballadors seran recol·locats directament en diferents llocs que encara s'han de determinar i els altres vint s'estan formant per fer tasques de descàrrega a la mateixa Sekurit. Dotze persones més es recol·locaran a altres societats que Saint-Gobain té a Espanya.

La nota del sindicat UGT, a la qual ha tingut accés el setmanari El 3de8, també detalla que el cessament definitiu de l'activitat a la planta Glass tindrà lloc el 31 de març del 2021. Actualment, tot i que el forn d'aquesta planta ja no es troba en funcionament, encara hi ha persones fent tasques de manteniment i administració. Saint-Gobain va arribar a l'Arboç el 1973, establint una estreta relació amb la comarca del Baix Penedès que el tancament de la divisió Glass pot fer ara trontollar.


Comentaris