Joan Sans, Quim Nin i Magí Pallarès, els incombustibles del Baix Penedès

Agnès Ferré aconsegueix una gran victòria a la Bisbal, mentre que Immaculada Costa perd al Montmell
El 26-M ha deixat molts noms propis al Baix Penedès.   | Àngel Ullate

 

Les eleccions municipals del 26 de maig a l'interior del Baix Penedès han deixat les victòries d'alguns dels incombustibles de la política comarcal, i alguna sonora patacada. Entre els primers, tres noms destaquen especialment per mantenir el seu domini als seus respectius municipis, Joan Sans a l'Arboç, Quim Nin a Albinyana i Magí Pallarès a Sant Jaume dels Domenys.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Joan Sans manté la majoria a l'Arboç

Sans segueix sense tenir rival a l'Arboç, i ha aconseguit la tercera victòria seguida, segona amb majoria absoluta. No només manté els vuit regidors, sinó que augmenta el suport en vots rebuts (1.297, que són 184 més que el 2015) i segueix mirant de lluny els seus perseguidors. Junts per l'Arboç, amb Olga Navarro, gairebé calca els resultats de fa quatre anys (391 vots i dos regidors), mentre que el CLAM millora notablement els resultats que va treure ERC el 2015 i se situa com a segona força, amb 449 vots. Un dels derrotats és la CUP, que perd un regidor i es deixa més de 150 vots, mentre que Cs no aconsegueix representant.

 

L'alcalde de l'Arboç, Joan Sans. | ACN

 

Quim Nin guanya per sisè cop seguit a Albinyana

Un escenari similar és el de Quim Nin a Albinyana, que ha guanyat per sisena vegada seguida i ha millorat el nombre de vots, arribant als 712, que són 88 més que el 2015. El seu partit —que ara es diu Convivència— seguirà governant en solitari amb majoria. En segon lloc ha quedat el PSC, que perd un regidor i es queda amb tres. Aquest ha anat a Ciutadans, que entra per primer cop al consistori, mentre que ERC manté el seu regidor però perd 62 vots.

 

Quim Nin guanya de nou a Albinyana.  | Cedida

 

Victòria agredolça de Magí Pallarès

El tercer dels alcaldes incombustibles de la comarca és el de Sant Jaume, Magí Pallarès, que tot i haver trencat amb el seu partit de sempre (CiU-PDeCAT-Junts) ha tornat a guanyar, aquest cop presentant-se amb Convergents-Centrats. Tot i això, els seus quatre regidors poden no ser suficients, ja que si Junts (3) i ERC (3) pacten tindran la majoria. Pallarès podria doncs, quedar apartat de l'alcaldia. El PSC s'ha quedat amb l'últim regidor.

 

Desfeta d'Immaculada Costa i triomf d'Agnès Ferré

Les municipals d'aquest 26-M han deixat dos noms propis més al Baix Penedès. D'una banda, Agnès Ferré s'ha imposat a la Bisbal del Penedès i ho ha fet obtenint sis regidors que li donen la majoria absoluta. Després d'un mandat convuls, els bisbalencs han premiat la tasca del PDeCAT (ara Compromís) i han castigat ERC, que ha perdut prop de 700 vots i ha passat de guanyar el 2015 ha quedar-se amb només un regidor. El PSC (2), Units per la Bisbal (1) i Ara (1) també han tret representació. En canvi, al Montmell el PSC ha perdut un dels seus feus històrics, amb la derrota d'Imma Costa (3) davant d'Ara el Montmell (6). Costa era alcaldessa des del 2003 i havia guanyat amb claredat les últimes quatre eleccions municipals.

 

L'alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès.