Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Tallada l'R-4 de Rodalies a l'Arboç per falta de subministrament elèctric

Renfe habilita un servei alternatiu per carretera
Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies. | Cedida

 

La circulació ferroviària de l'R-4 de Rodalies entre les estacions dels Monjos i l'Arboç està interrompuda per falta de subministrament elèctric des d'un quart de deu del matí, segons ha informat Renfe, que ha habilitat un servei alternatiu per carretera entre aquestes estacions mentre se soluciona el problema. En aquest tram només estava operativa una via pels treballs que s'estan fent per adaptar la infraestructura al Corredor Mediterrani. Cap a les onze del matí, el servei s'ha restablert.

 

El Baix Penedès reclama rebaixes a les tarifes del servei de Rodalies

La incidència arriba uns dies després que el Baix Penedès, el lloc on s'ha produït aquest tall aquest dilluns al matí. Els municipis de la zona sud de la C-32 crearan el Pacte del Penedès Marítim, una plataforma que vol «copiar» el model del Pacte de Berà. El nou acord es constituirà oficialment aquest mes de gener amb l’objectiu de demanar bonificacions al peatge de Vallcarca, la gratuïtat del peatge de Cubelles pels desplaçaments interns dels veïns i, heus aquí la coincidència, una revisió a la baixa de les zones tarifàries del transport públic, en especial a Rodalies.

 

Segons els impulsors, la Generalitat demostra «manca de sensibilitat» amb el territori i exigeixen que se’l tingui en compte a l’hora de fixar els preus d’ús de les infraestructures. Inicialment, el Pacte del Penedès Marítim el formaran els consells comarcals del Garraf i el Baix Penedès, i els ajuntaments de Sitges, Vilanova, Cubelles, Cunit, Calafell i el Vendrell

 

Impulsat des del Baix Penedès i el Garraf

El Pacte del Penedès Marítim vol que el territori tingui veu i vot a l’hora de fixar els preus i les zones tarifàries. «El Baix Penedès i el Garraf, en el fons, també som àrea metropolitana de Barcelona, però mai se’ns té en compte», ha lamentat Serramià, recordant que a les dues comarques hi ha tres zones de transport públic diferents malgrat la proximitat que tenen amb la gran ciutat. «Això ens castiga moltíssim», ha remarcat, anunciant que demanaran una reunió amb l’Àrea Metropolitana i l’Ajuntament de Barcelona.

 

La intenció del nou acord territorial és poder «fer força» vers la Generalitat per a què sigui «sensible» amb els municipis del Penedès Marítim, seguint així els passos del Pacte de Berà, que el 2015 es va crear per reclamar la gratuïtat de l’AP-7 i la retirada dels camions de l’N-340 al Camp de Tarragona i al Penedès. 

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris