Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Tallen un pi a Segur de Calafell pel risc de caiguda

L'avinguda d'Espanya es tallarà durant quatre hores

 

L'arbre que s'ha de tallar a Segur de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

L'Ajuntament de Calafell procedirà a retirar aquest dijous 24 de gener al matí un pi situat a l'avinguda d'Espanya de Segur de Calafell. El motiu, segons han indicat els tècnics municipals al Diari de Tarragona, és que l'arbre presenta risc de caiguda, pel fet que té les arrels al descobert i és un exemplar de gran alçada. De fet, la vorera al voltant de l'arbre està aixecada per aquest motiu.

 

Des del consistori han informat que per realitzar les tasques de retirada de l'arbre tallaran durant tot el matí l'avinguda d'Espanya, a l'altura del número 50. Està previst que els treballs durin quatre hores, des de les nou del matí fins a la una del migdia, quan ja es podria obrir el carrer. Per això, s'han apuntat dos recorreguts alternatius per evitar aquesta via. De pujada es pot anar pels carrers de Portugal i de Suècia fins a arribar a la plaça d'Espanya, i de baixada es podrà anar per l'avinguda de França des de la plaça d'Espanya, o bé passar per l'avinguda d'Espanya girant després cap al carrer de Bèlgica.  

 

Visita de membres del Servei de Costes

D'altra banda, aquesta setmana han visitat el municipi de Calafell diversos membres del Servei Provincial de Costes, en relació al projecte de renaturalització de les platges de Calafell. Amb aquest projecte es vol retenir la sorra de les platges i evitar l'erosió d'aquestes, molt acusada els últims anys. L'Ajuntament de Calafell ha presentat el projecte i ha demanat una aportació econòmica a Costes, ja que la iniciativa té un cost de 130.000 euros

 

La visita del Servei Provincial de Costes també ha servit per veure la prova pilot que l’Ajuntament de Calafell ha estat fent en els darrers mesos. Amb aquesta prova s'ha pogut constatar, segons el consistori, que el sistema que «funciona millor i reté més sorra és el que usa restes de vegetació del mar, més fins i tot que la plantació de vegetació típica dels antics madalers». L'erosió de les platges és un problema que han patit els últims anys els municipis de Calafell, Cunit i el Vendrell, especialment a la platja del Francàs.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris